Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон е разглеждал възможността да

...
Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон е разглеждал възможността да
Коментари Харесай

Пучдемон обмислял да бяга в Русия

Бившият водач на Каталуния Карлес Пучдемон е разглеждал опцията да се насочи към Русия преди да бъде арестуван в Германия на 25 март. Това написа испанският вестник " Мундо ", който се базира на източници, занимаващи се с следствието.

Припомняме, през вчерашния ден Пучдемон беше пуснат под гаранция в Германия, само че той ще остане в страната, до момента в който съдът не вземе дефинитивно решение по молбата на Испания да бъде екстрадиран.

На 22 март политикът дойде със аероплан във Финландия. По време на визитата си в Хелзинки Върховният съд на Испания издаде европейска заповед за задържането му. Тогава, съгласно изданието, Пучдемон е имал две благоприятни условия: да се насочи към Русия, която граничи с Финландия, или да отиде в Стокхолм, което каталунският водач фактически направи.

На 24 март някогашният водач на Каталуния е в шведската столица. Оттам той е желал да се добере до Белгия през Дания и Германия. Но при влизането си в Германия е арестуван от управляващите в сходство с нареждането на испанския съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР