Бившият лидер на американската дясна група Proud Boys Енрике Тарио

...
Бившият лидер на американската дясна група Proud Boys Енрике Тарио
Коментари Харесай

Бившият лидер на Proud Boys е осъден на 22 години затвор

Бившият водач на американската дясна група Proud Boys Енрике Тарио беше наказан на 22 години затвор за провокаторски скрит план и други обвинявания, свързани с проникването в Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година


" Неговите дейности и дейностите на други лица нарушиха взаимното съвещание на Конгреса на Съединени американски щати, който беше в развой на определяне и броене на електоралните гласове, свързани с президентските избори през 2020 година ", се споделя в известие на Министерството на правораздаването, представено от Си Ен Ен.

Присъдата на Тарио е най-дългата до момента, обвързвана с нападението против Конгреса на 6 януари.

" Днес водачът на " Гордите момчета " Енрике Тарио научи, че последствието от скрит план за опълчване със мощ на законното предаване на президентската власт е 22 години федерален затвор ", съобщи основният прокурор Мерик Гарланд.

През миналата седмица присъди получиха четирима членове на " Гордите момчета ", напомня БГНЕС.

Прокурорът на Съединени американски щати за окръг Колумбия Матю Грейвс съобщи, че никоя организация не е сложила повече ботуши на терен в Капитолия на 6 януари от " Гордите момчета " и те са били в челните редици на всеки огромен пробив в отбраната на Капитолия.

" Лидерите на Proud Boys и водачите на Oath Keepers, които заговорничеха преди, по време и след обсадата на Капитолия, с цел да употребяват мощ против личното си държавно управление, с цел да предотвратят мирното предаване на властта, към този момент са подведени под отговорност ", съобщи Грейвс.

На 4 май тази година правосъдно жури призна Тарио и още трима съподсъдими за отговорни в голям брой закононарушения, в това число провокаторски скрит план, за дейностите им преди и по време на пробива на Капитолия на 6 януари.

" По-рано по това дело бяха наказани съподсъдимите Итън Нордейн, Джоузеф Бигс, Закари Рел и Доминик Пецола. Нордеан беше наказан на 18 години затвор, Бигс - на 17 години, Рел - на 15 години, а Пецола - на 10 години ", се споделя в изказването.

В продължение на 31 месеца от 6 януари 2021 година насам управляващите са направили над 1106 ареста в съвсем всички 50 щата по отношение на проникването в Капитолия на Съединени американски щати.

Сред тези арести повече от 350 лица са упрекнати в закононарушения, свързани с нахлуване или възпрепятстване на правоприлагащите органи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР