Ключов свидетел от Джорджия реагира на думите на Тръмп, че „не трябва“ да свидетелства

...
Бившият лейтенант-губернатор на Джорджия Джеф Дънкан (дясно) реагира по CNN
Коментари Харесай

Бившият лейтенант-губернатор на Джорджия Джеф Дънкан (дясно) реагира по CNN на изказванията на Доналд Тръмп в социалните медии, насочени към него като свидетел в рекета на бившия президент случай в неговия щат.

В публикацията на Тръмп в Truth Social в понеделник се казва, че той е чул, че Дънкан е настроен да свидетелства пред голямо жури в окръг Фултън. „Той не трябва“, написа Тръмп, наричайки Дънкан „неудачник“, който беше „много непопулярен сред републиканците“. дълъг ден на свидетелство. Тръмп беше обвинен в повече от дузина престъпления за опита си да отмени загубата си на изборите през 2020 г., включително заговор за извършване на фалшифициране, подаване на фалшиви документи и рекет.

Преди обвинението Дънкан беше попитан от CNN дали почувствах, че Тръмп „се опитва да ви сплаши като свидетел.“

Дънкан каза, че няма да коментира това толкова близо до неговите показания, но посочи, че Тръмп е написал грешно името си.

„Просто ще отговоря на въпросите, които ми бяха представени, подобно на това, което направих в специалното голямо жури“, каза той за показанията си.

„Каквито и да са въпросите, доколкото мога способност, ще отговоря на въпросите и знаете, че това е важна част от процеса на оздравяване на Републиканската партия“, продължи той. „Това е болезнено. Това може да се стори грозно за някои, но това е част от този процес.“

„Трябва да изложим тези факти и цифри, подробности и реалност на показ за Америка, по-специално за републиканците, за да видим какво реалността наистина е такава“, добави той.

Той отбеляза, че Тръмп играе „плитка“ игра в социалните медии от години.

„Но не е нужно да сте повече от няколкостотин знака информация, без факти зад нея и без подробности, за да служи на тълпата,” каза Дънкан.

Гледайте интервюто по-долу.

Публикацията на Тръмп разтревожи правни експерти, които посочиха, че има опасения за фалшифициране.< /p>

Тръмп многократно е критикувал свидетели, съдии и прокурори, работещи по четирите наказателни дела, по които е обвинен.

„Намеса на свидетели в реално време“, Барб Маккуейд, юрист от Мичиганския университет професор и правен анализатор на MSNBC, каза за поста на Тръмп.

Андрю Вайсман, бивш федерален прокурор, каза на MSNBC „не можете да кажете на свидетел да не се съобразява с призовката на голямото жури, освен ако няма някаква правна възможност да направи това“, като отбелязва, че поведението на Тръмп и рискът от сплашване на свидетели може да има отражение върху това дали той ще бъде освободен под гаранция по обвиненията в Джорджия. в петък издаде заповед, забраняваща на Тръмп да разкрива информация, която получава от прокурорите преди процеса. Тя също така предупреди, че ще приеме сериозно всички изявления на Тръмп, които могат да се тълкуват като сплашване на свидетели.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис каза, че голямото жури е издало заповеди за арест на Тръмп и неговите обвинени съюзници и тя е дала до обяд на 25 август, за да се предадат.

Свързани...

18 съюзници на Тръмп, включително Марк Медоус, са изправени пред обвинения по делото за изборите в Джорджия

Sen . Защитата на Линдзи Греъм срещу Тръмп се проваля впечатляващо

Джон Дийн се нуждае само от 5 груби думи, за да обобщи новото обвинение срещу Тръмп

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР