Бившият крал на Испания Хуан Карлос вече е напуснал страната,

...
Бившият крал на Испания Хуан Карлос вече е напуснал страната,
Коментари Харесай

Бившият крал на Испания Хуан Карлос е напуснал страната

Бившият крал на Испания Хуан Карлос към този момент е напуснал страната, написа испанският в. " Мундо ".

Вчера кралският двор разгласи, че някогашният монарх възнамерява да напусне страна след появяването на корупционни изказвания против него в последните седмици, съобщи Ройтерс.

През юни испанският Върховен съд стартира следствие за ролята на Хуан Карлос в контракт за високоскоростна железопътна линия в Саудитска Арабия. Това стана, откакто швейцарското издание " Трибюн " написа, че Хуан Карлос е получил 100 милиона $ от починалия саудитски крал, осведоми Българска телеграфна агенция. 

По мотив решението на Хуан Карлос да напусне страната източник от държавното управление сподели, че то почита решението на някогашния монарх, съобщи ТАСС.

Но заместник-премиерът Пабло Иглесиас който е от радикалната левица, назова решението на някогашния крал да напусне страната посред следствие против него за корупция като неприлично за някогашен държавен глава и сподели, че то компрометира испанската монархия, съобщи Ройтерс.

Иглесиас добави, че Хуан Карлос би трябвало да дава отговор за всевъзможни хипотетични нередности в Испания и че едно демократично държавно управление не би трябвало да оправдава държание, което подкопава монархията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР