Бившият командир на 72-ра мотострелкова бригада на руските въоръжени сили

...
Бившият командир на 72-ра мотострелкова бригада на руските въоръжени сили
Коментари Харесай

Бивш руски командир твърди, че Пригожин е дал на Киев координатите на чеченците

Бившият пълководец на 72-ра мотострелкова бригада на съветските въоръжени сили Роман Веневитин е декларирал, че частната военна компания „ Вагнер “ е предоставила на украинските специфични сили координатите на чеченските бойци в Украйна. Това излиза наяве от пост в Туитър на Антон Геращенко, първи някогашен зам.-министър на вътрешните работи на Украйна.

Вчера източници в Киев обявиха, че Адам Делимханов, дясната ръка на чеченския водач Рамзан Кадиров, е бил погубен при сражения. Москва побърза да отхвърли тази информация. Председателят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин съобщи, че Адам Делимханов е „ жив и здрав “. Но самият Кадиров сподели, че е изгубил връзка с чеченския боен пълководец.

Както е известно, Евгений Пригожин е в открит спор с съветското военно министерство и с чеченците. Веневитин написа в Телеграм, че вагнеровците постоянно си сътрудничат с украинското разузнаване. По думите му, с цел да отмъстят на Кадиров, са дали на Киев координатите на Адам Делимханов.

 roman-vinevitin-post.jpg

Делимханов, дясната ръка на чеченския водач, е в тежко положение след обстрел от украинците, разкри Веневитин, опровергавайки информацията на Москва, че той е „ здрав “. „ За страдание загубите бяха обилни. Дванадесет самолета бяха докарани за евакуация “, сподели още Веневитин.

Той добави, че „ Пригожин и други „ предприемачи “ от групата " Вагнер " постоянно са употребявали Русия извънредно за персонално обогатяване, като даже не се стесняват от директно съдействие с врага “, пишат
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР