Бившият кмет на София Стефан Софиянски поиска покрай разследването на

...
Бившият кмет на София Стефан Софиянски поиска покрай разследването на
Коментари Харесай

Софиянски иска ревизия на фалитите при Луканов и Виденов

Бившият кмет на София Стефан Софиянски изиска около следствието на приватизацията Народното събрание да ревизира двата банкрута на България след 1990 година - по времето на Андрей Луканов и по-късно при Жан Виденов.

Според ексшефа на Съюз на демократичните сили обаче това няма да се случи, защото тогава "всички бяха от една партия ".

"първият банкрут беше по времето на Андрей Луканов, когато българският лев се обезцени и спряхме да плащаме външния дълг, а вторият по времето на Жан Виденов. Тогава имаше 240% инфлация, страната през Българска народна банка банкрутира 8 банки ", напомни някогашният длъжностен министър председател.

Той акцентира, че за тези банкрути са отговорни всички, които през днешния ден желаят да проверяват приватизацията.

По думите му разногласието за корупцията и приватизациите в страната се е разгорял, тъй като и Българска социалистическа партия и ГЕРБ се сетили, че в последните години само те са били на власт. „ Като видяха, че борейки се против корупцията, се борят против личната си корупция, взеха решение да пренесат интервала по-назад”, разяснява още Софиянски.

Според него по тематиката с проверката на приватизациите остават два въпроса – за какво Бойко Борисов не я е почнал още през 2009 година и за какво не се ревизират първо покупко-продажбите, чиято отминалост не е изтекла.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР