Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов разкритикува нивото на

...
Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов разкритикува нивото на
Коментари Харесай

Ив. Попов: Младите футболисти в България не са подготвени

Бившият капитан на националния тим Ивелин Попов разкритикува равнището на подготовка в българския футбол. Според 32-годишния атакуващ халф на съветския " Ростов " неслучайно младите играчи у нас не са търсени от задгранични клубове.

" Тези, " младите ", както сме привикнали да ги назоваваме, мисля, че не би трябвало по неестествен път да влизат в националния тим. Всеки, който заслужава, да заповяда в националния тим, само че изкуствено когато се основава нещо, нещата не се получават - съобщи Попов пред Нова телевизия. - Защо младите не вършат прехвърляния в чужбина? Ние имаме седем индивида, които играят в чужбина. Седем индивида! Със сигурност тези седем индивида са по-класни от безусловно всички, които играят в България. Един футболист в съветското състезание на моята позиция тича по 12-12,5 километра. В България тича по осем. "

Също по този начин трикратният Футболист №1 на България беше безапелационен, че решението му да приключи кариерата си в националния тим е дефинитивно и напъните на селекционера Георги Дерменджиев да го промени са напразни.

" Аз изкарах пред него своите доводи още през декември. Гостувахме му с моята жена в Пловдив. Един път, когато кажеш и дадеш дума, не е редно, не може да се отмяташ по този начин ", акцентира Попов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР