Бившият капитан на Франция Патрис Евра бе осъден да плати

...
Бившият капитан на Франция Патрис Евра бе осъден да плати
Коментари Харесай

Осъдиха Патрис Евра да плати глоба за хомофобски обиди

Бившият капитан на Франция Патрис Евра бе наказан да заплати санкция от 1000 евро от съда в Париж за хомофобски обиди към Пари Сен Жермен през 2019 година, предадоха френските медии.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, който е на 41 години, бе наказан да заплати по 1500 евро на две цивилен организации " Мус " и " Стоп на хомофобията ", както и по 1000 евро на юристите на сдруженията.

Във видео, което се популяризира в обществените мрежи през март 2019 година Евра декларира: " Париж, вие сте пе**ли, вие сте пе**ли. Тук приказват мъжете! ".

Организациите " Мус " и " Стоп на хомофобията " заведоха дело против футболиста за " обществена засегнатост към хората въз основата на тяхната полова ориентировка ". Адвокатът на футболиста не пожела да даде изказване, преди да се свърже с клиента си, който сега живее в Дубай.

В формалното изказване на юристите на асоциациите се споделя: “Хомофобските изявления на обществени персони като Патрис Евра подхранват омразата и насилието против хора от общността LGBT, изключително в страните, където хомосексуализмът се преследва, като Сенегал, откъдето са корените на Евра ".

Адвокатът на някогашния футболист Жером Бурсикан пледира, че Евра не е желал да обиди хомосексуалната общественост, а ПСЖ, напомняйки, че някогашният футболист е разгласил видео на идващия ден, в което се извинява за думите си.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР