Бившият кандидат за депутат от ДБ Виктор Иванов се оплака

...
Бившият кандидат за депутат от ДБ Виктор Иванов се оплака
Коментари Харесай

Бивш кандидат-депутат от ДБ се оплака от полицейско насилие. Бил агресирал и ухапал полицай

Бившият претендент за народен представител от Демократична България Виктор Иванов се оплака от полицейско принуждение във фейсбук профила си. Това докара до привикване на брифинг на началника на четвърто районно ръководство в столицата Кристиан Тонев.

По изказванията на Иванов, който разгласява и видео от случката, той е бил арестуван при полицейска инспекция покрай НДК в нощта на събота против неделя.

По думите му той провокирал полицейската експанзия, откакто помолил униформените да му се показват с две имена и да му кажат от кой сектор са, преди да им разреши да го обискират, както и да му обяснят какви са законовите учредения за тази мярка.

Иванов добави пред Българска телеграфна агенция, че е спорил с служителите на реда към 15 минути, а след това те са го арестували.

По думите му е задържан поради офанзива над длъжностно лице –„ изказванието, по-конкретно, е, че съм ухапал служителя на реда по глезена “.  Иванов уточни, че ще апелира заповедта си за задържане, като посочи, че при обиска у него не е намерено нищо нелегално.

Има формирана дисциплинарна инспекция по отношение на служители на реда по отношение на ареста, уточни началника на четвърто районно ръководство в столицата Кристиан Тонев.

Той изясни, че мъжът е бил в компания с още двама души и очевидно е личало, че са използвали алкохол. Единият споделя на другите, че в него има марихуана, която ще изпуши у дома, и заради това намиращите се наоколо служители на реда вземат решение да му създадат инспекция. Тонев изяснява, че сътрудниците му са се легитимирали и добавя, че според закона на всеки жител може да бъде осъществена инспекция.

Мъжът, на който служителите на реда желаят да създадат полицейски обиск, отхвърля да спомага и стартира да наскърбява служителите на реда, по думите на началника на районното ръководство. Заради това той е задържан, само че при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става нападателен, отхвърля да се подчини и ухапва единия служител на реда по коляното, изясни Тонев.

По случая има формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР