Бившият изряден бизнесмен и политик в изгнание Васил Божков не

...
Бившият изряден бизнесмен и политик в изгнание Васил Божков не
Коментари Харесай

Борат става мандатоносител на Българско лято, Добчев отвратен

Бившият безупречен предприемач и политик в заточение Васил Божков не можа да записва партията си за присъединяване в идните парламентарни избори. Веднага след отхвърли на регистрация, Божков разгласи, че хората му ще се явят на изборите посредством регистрацията на друга партия. 
Днес Божков посочи, че мандатоносител ще му е Борат от известните филми, които шокираха света на два пъти, втория път с българско съучастничество на наше момиче бургазлийче (Мария Бакалова). 
В идните избори Борат като мандатоносител и острие на Божковата акция ще подлага динени кори на съперниците на Божков, ще подиграва и позори съперниците му в политиката и прокуратурата. 
Борат ще прави постановки на гербериата, патриотите, либералките и констервите, с цел да ги слага в унизителни обстановки. Ще внася тикви, каскети, памперси и превръзки в прокуратурата и по партийни мероприятия, ще изобличава гротескно ограничеността и примитивизма на Статуквото. 
Мария Бакалова ще партнира на Борат и в този план, като се допуска, че ще въвлича врагове на Божков в сюжети но " Мата Хари " и " Бал на дебютантките ". 
***
Новината бе посрещната с възприятие на отвращение от учителя на Мария Бакалова - изтъкнатия режисьор и възпитател Иван Добчев. 
Той бе безжалостно прям пред нашия " Фейк бюлетин ", анализирайки качествата на Борат като основател на доходоносни пошлости и ценностен разврат: 
" Борат не е лишен от качества, в противен случай - признава Добчев. - Аз съм се опитвал да го привлека към високото изкуство, таман тъй като съм видял в него капацитет. Но макар напъните ми, Борат избра да прави бизнес и да приказва на милиони, вместо да приказва на Избрани. Изкуството не е кренвирш в питка, Изкуството е храм, себеотричане и нравствен героизъм. Молих го Борат да не влиза с кални ботуши в Храма, а той взе, че се изходи пред олтара. Ето в този момент се намесва и в българската политика, която и без него наподобява на клозет. Какво да ви кажа? Нямам думи! " - изрева режисьорът и откри още няколкостотин словесни форми на оскърбено достолепие и поругани светини. 
Той съобщи още:
" Масовите зрители, тъкмо колкото и всеобщият гласоподавател, са такива безнадеждни роби, че нищо чудно Борат и Мария да съумеят И в това. Нищо не ме учудва към този момент. Народът е умен, само че хората са доста елементарни. Аз имам подобен претекст в най-новата ми режисура. Персонажите се събират в група и хорово показват мъдростта на вековете. После се пръсват по сцената и всеки поотделно почва да приказва такива простотии, че фена го обгръща галактическа безизходност. Дори на мен ми става неприятно, въпреки че самичък дирижирам този спектакъл на дълбочината. Много е тежко да се бориш с елементарни хора, аз се потя по няколко пъти дневно като оня мъдрец, за който се споделя в житието на Методий. "
Вашият репортер с неподвижно лице попита режисьора кои са тия Кирил и Методий, което разяри Добчев и той подвигна ръце, отказвайки да се занимава с непостижимата тъпотия на битието. 
" Сбогом, беше ми неприятно - отпрати ни той. - Аз си отивам в абаносовото мазе. Диаманти шлайфам, издълбавам мрамор, не ме занимавайте с нелепости! "  
***
Наблюдатели от обществените мрежи незабавно разясниха всичко това, като доминираха три групи компетентни отзиви. 
Първата група сподели: " Аха, ясно. Добчев напада Борат и Божков, значи е за Статуквото ". 
Втората група опонира: " Добчев е Творец и Мъдрец, в никакъв случай не би се унижил да поддържа Статуквото на чалга-политиката, тиква-политиката и чекмедже-политиката. Той презира пошлото и низкото, само че това няма по какъв начин да ви го разбираем, тъй като ви липсват първите 2000 години Култура ". 
Третата група отзиви, най-популярна и лайконосна, постанови: " Е, да де. Аз от кой момент ви разправям! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР