Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт, който излежава присъда от 27

...
Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт, който излежава присъда от 27
Коментари Харесай

Корумпиран политик излиза предсрочно на свобода

Бившият израелски министър председател Ехуд Олмерт, който излежава присъда от 27 месеца затвор за корупция, ще бъде освободен предварително, заяви юристът му, представен от Aljazeera.

Комисията одобри всичките ни причини. Олмерт ще бъде освободен в неделя, сподели юристът, като посочи, че министерството на правораздаването може да апелира това решение.

71-годишният някогашен израелски министър-председател към този момент излежа 16 месеца и половина от присъдата си, напомня в. "Аарец ", представен от ТАСС.

Ехуд Олмерт стана първият държавен началник в историята на Израел, който влиза в пандиза. Процесът за корупция против него стартира през 2007 година - година откакто стана дванадесетият израелски министър председател. Олмерт подаде оставка през октомври 2008 година, само че остана и. д. министър-председател до март 2009 година



В присъдата от 27 месеца затвор влизат година и половина за взимане на рушвет, 8 месеца за корист с доверие и машинация и един месец за възпрепятстване на правораздаването.

Според "Аарец " прокуратурата е срещу предварително освобождение на Олмерт и може да апелира решението на комисията по условни и предварителни освобождавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР