Бившият изпълнителен директор на Левски и настоящ такъв на Локо

...
Бившият изпълнителен директор на Левски и настоящ такъв на Локо
Коментари Харесай

Павел Колев: Божков не взе Левски само от любов, Боби Михайлов ме излъга за снимка

Бившият изпълнителен шеф на Левски и сегашен подобен на Локо Пд - Павел Колев, направи скандални разкрития в предаването " Студио България с Генка Шикерова " на " Свободна Европа ". В него той приказва за Борислав Михайлов, ръководството на БФС и черното тото. " Тема Спорт " разгласява част от казаното от Колев.

ЗА ВАСИЛ БОЖКОВ И ЛЕВСКИ

Защо Васил Божков сподели, че не е взел Левски по лично предпочитание? Не мога да потвърдя или отрека такова изказване, тъй като не съм участвал. Бях поканен малко постфактум. Много мъчно ми е да дам оценка дали в действителност е по този начин или не. При всички положения знам едно - че да си притежател на Левски е нещо извънредно съществено и тежко - освен като отговорност и внимание, само че и като средства. При всички положения няма по какъв начин да е направено просто от обич към клуба. Това е безусловно несъмнено. Най-вероятно става дума за нещо доста повече!

Докато бях изпълнителен шеф - при Васил Божков и Наско Сираков, Левски беше относително самостоятелен и се опитваше да се оправи със средствата, с които разполага. При Божков те бяха доста, по-късно при Наско Сираков - никакви.

ЗА НАТИСК КЪМ БОРИСЛАВ МИХАЙЛОВ

По мое време не съм усетил да има напън. Естествено, имало е политически фигури в Изпълнителния комитет на БФС. Това не е нещо ново. И аз, почтено казано, не го намирам и за изключително неправилно, стига да не значи обвързване с политически партии и тясно съдействие, което да обслужва ползи.

ЗА РОЛЯТА НА ПОЛИТИЦИТЕ В БФС

Ролята на президент на БФС е много значима. И тя доста постоянно е сравнявана с тази на спортния министър. Той, без значение по какъв начин се споделя, има сан съвсем на министър. Има достъп до всички значими фигури, които ръководят страната. От тази позиция някаква връзка с политическите фигури е неизбежно да има. Факт, че през времето, в което Борислав Михайлов управляваше БФС, общо взето най-добре показана постоянно е била партията за права и свободи - Движение за права и свободи. Камен Костадинов (б.р. - умря на 28.08.2022 г.) като член на Изпълкома е участвал във всички негови конфигурации. Но той по-скоро беше не като политическа фигура, а като специалист и правист. Осъществяваше и връзка с националното заседание - това беше формалната му функционалност. През годините е имало и други политически фигури. В последния Изпълком е и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е и ръководител на Сдружението на общините, което аз намирам за добра процедура!

Каква е повода политически фигури да са в БФС? За меко оръжие. Това е обществена загадка. Меко оръжие, само че в някои случаи то става твърдо. Това е средство за реализиране на избрани цели. Футболът е сериозен бизнес и опция за пробутване на една или друга политика по места. Това се употребява на всички места по света. В целия свят футболът се употребява за пране на пари и реализиране на корупционни покупко-продажби. И това бе повода хора на върха на футбола - в международен и европейски мащаб, да си заминат опетнени.

КОРУПЦИЯ И ЧЕРНО ТОТО

Имаше един случай, за който разбрах от други хора, че е воден подобен диалог. Конкретни имена не желая да загатвам, тъй като по този начин или другояче предлагането беше отхвърлено. За Левски става въпрос. По-скоро имаше мачове с различен тим - единият за купата, другият за състезание. И предлагането беше " Дай да си заменяем по една победа. За нас е по-голям този шампионат, за вас другият ". Не се случи това. Даже не съм бил индивидът, който е трябвало да реши, само че разбрах, че е воден подобен диалог. С мен обаче в никакъв случай не е имало подобен, никой не си е разрешавал.

Публична загадка е, че черно тото има. Какви са мащабите в България и аз бих се радвал да се откри. Защото аз съм безусловно уверен, че едни от най-шумните футболни функционери, в това число и президенти на клубове, са част от това черно тото. Тук става дума и за напън върху съдии, тъй като съдиите са средство за постигането на избран резултат на терена. Разбира се, става дума и за напън върху футболисти. Всички тези неща съществуват.

Не е неприятно, вместо единствено да се приказва за това събитие, да забележим някакви съответни доказателства и хора, които да понесат отговорност.

ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА МИХАЙЛОВ

Дали Борислав Михайлов е ставал за БФС? Трябва да мине време, с цел да кажем. Никой не знае дали без него нямаше да е по-зле. Историята ще си даде оценката. Може и надолу да слезем, не е невероятно.

Не считам, че той като човек заслужаваше това обществено заклеймяване, което получи. Но за жалост, методът му на ръководство в последните години водеше натам. Цялото му ръководство се движеше в една посока, с дребни лъкатушения, и в последна сметка се стигна до тази обстановка, която съгласно мен е разумна.

ЗА СНИМКАТА НА МИХАЙЛОВ С ДАН ТАН

Когато управляваш такава организация, би трябвало доста деликатно да си хигиенизираш контактите. И когато някой те е завел там, в случай че инцидентно си попаднал... Зададох му веднъж въпроса: " Вярно ли е това? ", тъй като тогава бе слух, нямаше фотография още - приказвам за преди 12-13 години. Той ми сподели: " Не ". Оказа се, че не е тъкмо по този начин.

Затова е значимо да имаш хигиена на контакти и обществени изяви. Защото всяко падение коства скъпо. Когато не си сигурен, по-добре не прави нищо и си остани у дома на Нова година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР