Бившият хазартен бос и собственик на Левски - Васил Божков

...
Бившият хазартен бос и собственик на Левски - Васил Божков
Коментари Харесай

Божков за Левски: Не им искам парите!

Бившият хазартен необут и притежател на Левски - Васил Божков откри много чудноват метод, с цел да разгласи, че не си желае парите „ синия “ клуб. Това той стори във видео, което бе оповестено в обществените мрежи от някогашния шеф на ЦСКА 1948 Емил Коцев.

" Не им желая парите на Левски ", сподели Божков. Два часа след публикуването му видеото беше изтрито.

Преди три години Наско Сираков разгласи, че Васил Божков е финансирал Левски и със заеми. Оказа се, че " сините " дължат седем милиона лв. на НОВЕ Холдинг, която е благосъстоятелност на Божков.

" Левски дължи седем милиона на Националната
лотария и НОВЕ Холдинг ". Падежът е 2023 година ", съобщи тогава Сираков.

През януари 2020 година Божков напусна България и се укри в Дубай, с цел да избегне задържането си. Впоследствие му бяха повдигнати 18 обвинявания, сред които свързани с убийства, пране на пари, укриване на налози, обезчестяване и други

През 2021 година Божков бе глобен за „ значима корупция “ по световния закон „ Магнитски “.

„ Юнайтед Груп “ имаше предпочитание да купи Левски, само че главната версия за провалената договорка е, че Божков беше глобен по „ Магнитски “, а му е наложено сходно наказване и от Англия. Това стана ясно от думите на сръбския предприемач Драган Шолак. Собственикът на " Юнайтед груп ", който има у нас " Виваком " и " Нова Броудкастинг груп ", преговаряше за закупуването на Левски, само че на 13 февруари тази година изненадващо излезе с изказване, че договорка няма да има.

" Вложихме доста финансови средства за привличане на специалисти, правене на разбор и намиране на решение, с което да реализираме това. Но за жалост не успяхме, поради големия дълг и неприятната конструкция на дълга, част от който е под интернационалните наказания (б.ред. - точно Васил Божков е глобен от Съединени американски щати по закона " Магнитски " ). Опитахме се да намерим вярното решение от правна позиция, само че установихме, че такова решение не може да се откри. Невъзможно е да се влага в клуба при такива условия ", разяснява Шолак през март пред „ Капитал “.

Неведнъж по един или различен метод от Левски са твърдели, че Васил Божков няма да си желае тези пари, само че писмено отвод няма и по този метод дългът си стои.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР