Бившият главен стратег на руския президент Владимир Путин днес призова

...
Бившият главен стратег на руския президент Владимир Путин днес призова
Коментари Харесай

Бившият "кукловод на Кремъл" поиска край на групировки като "Вагнер"

Бившият основен пълководец на съветския президент Владимир Путин през днешния ден прикани да бъде комплициран завършек на наемническите групи в Русия след протеста на учредената от Евгений Пригожин наемническа група " Вагнер " и предизвести, че те пречат на военното командване, съобщи " Ройтерс ".

Владислав Сурков, придобил популярност с прозвището " кукловода на Кремъл ", съобщи, че " частните военни компании " са концепция, импортирана от Съединени американски щати и основана за водене на прокси войни. " Как може едно военно поделение да бъде частно съгласно нашите разбирания? Това изцяло опонира на съветската политическа, управническа и военна просвета ", съобщи Сурков в изявление, оповестено от неговия помощник Алексей Чеснаков.

По думите на Сурков има риск сходни групи да трансфорат Русия в " някакъв тип евразийска племенна зона ", като в това време те внасят разделяне в командването на въоръжените сили, до момента в който Русия организира по думите на Кремъл " специфична военна интервенция " (СВО) в Украйна.

" За какво ни трябват те през днешния ден, когато намерено участваме в борбата за Украйна? Това не е прокси война, това е СВО ", уточни Сурков. " Армията би трябвало да бъде подсилена освен с оръжия, само че и с единение в командването ", добави той.
Като първи заместник-ръководител на администрацията на Кремъл от 1999 година до 2011 година, Сурков оказа помощ на Путин да построи своята следена изкъсо политическа система. След това той работи в държавното управление и по-късно се завърна в Кремъл като консултант на Путин. Сурков напусна Кремъл през 2020 година.

Според Сурков Пригожин " е олигарх " и той разказа престъпното минало на наемника в Санкт Петербург. През 1981 година 20-годишният Пригожин е наказан на 13 години затвор за обир и нахлуване, откакто задушил жена, до момента в който тя изгубила схващане, излиза наяве от правосъдни документи. " Това е всичко, което би трябвало да знаете за Пригожин ", съобщи Сурков.

 " Идеологът на путинизма " Сурков спря да работи за Путин
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР