Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев пристигна за разпит

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев пристигна за разпит
Коментари Харесай

Живко Коцев влезе за разпит в Антикорупционната комисия през заден вход

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев дойде за разпит в Комисията за противопоставяне на корупцията, дружно с юристите си Илиян Василев и Даниела Доковска. Той влезе в постройката през заден вход, съобщи.

На влизане в антикорупционната комисия Коцев отхвърли коментар пред медиите. " На по-късен стадий ще получите отговори на всички въпроси ", сподели Коцев пред събралите се публицисти.

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи е свикан по следствието, обвързвано с Агенция " Митници ".

Според прокуратурата някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието, по което са арестувани някогашният началник на митниците Петя Банкова и татко и наследник Димитрови . Банкова и Стефан Димитров са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда.

Пред депутатите от особено основаната да проверява случая комисия ръководителят на ДАНС Пламен Тончев изясни, че аферата е разработвана повече от 9 месеца. Според него арестуваните Марин и Стефан Димитрови, както и митичната фигура в контрабандата Никола Николов-Паскал, са имали въздействие върху висши чиновници от Министерство на вътрешните работи, митниците и правосъдната система.

Срещу помощта в каналите, те им предоставяли скъпи дарове. Организираната незаконна група успявала да работи на девет от най-важните гранични пунктове.

По думите на Тончев акцията на ДАНС е почнала още преди две години, само че за нея не е знаел никой от два кабинета по това време. Според ръководителя на ДАНС към 10 съдии, следователи чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори са подпомагали активността на този канал.

Живко Коцев подаде оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи ден след акцията на ДАНС и КПК в Агенция " Митници ". 24 часа по-късно, в последния ден на кабинета " Денков " Коцев отдръпна оставката си и разгласи, че я е поддал под напън.

След встъпването в служба на служебното държавно управление, Коцев беше освободен от президента предходната седмица по искане на кабинета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР