Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен като

...
Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е привлечен като
Коментари Харесай

И Живко Коцев вече е с обвинение за участие в организирана престъпна група

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев е притеглен като обвинен за присъединяване в oрганизирана незаконна група (ОПГ), оповестява bTV.

Разпитът на Коцев по следствието за " Митниците " е траял близо четири часа, като на излизане от Комисията за противопоставяне на корупцията той резервира цялостно безмълвие.

Наложена му е парична гаранция в размер на 20 000 лв..

„ Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев, или когато прекратят обвиняването против него. Ние нямаме подозрение, че той не е направил никакво закононарушение, въпрос на време е да го потвърдим “, споделя юристът на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи - Илиян Василев.

Според обвиняването Коцев непринудено е изискал да бъде предпазен очевидец по следствието за корупционни практики в митниците.

От чуването на ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев в Народното събрание стана ясно, че " с присъединяване на висши чиновници от Министерство на вътрешните работи и Агенция " Митници ", само че управлението ѝ е било обезпокоеното към кого да се обърне, за не изтече информация по случая и за него се разбра едвам при започване на месеца.

По случая са арестувани някогашната директорка на митниците, както и Стефан и Марин Димитрови. Издирва се Никола Николов - Паскал. Банкова и Димитров са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи, като на първа инстанция съдът ги остави в ареста.

По думите на Тончев Марин и Стефан Димитрови са имали доста въздействие в разпределението на разнообразни постове в Министерство на вътрешните работи. С някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев се познавали от времето, когато е бил шеф на регионалната дирекция и точно той е срещнал Стефан Димитров с шефове на регионални полицейски ръководства в страната и го представял като предприемач, който внася артикули.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР