Бившият главен изпълнителен директор на Юбър (Uber) Травис Каланик напуска

...
Бившият главен изпълнителен директор на Юбър (Uber) Травис Каланик напуска
Коментари Харесай

Съоснователят на Uber Травис Каланик напуска изцяло компанията

Бившият основен изпълнителен шеф на Юбър (Uber) Травис Каланик напуща съвета на шефовете на компанията от 31 декември, заяви Си Ен Би Си.

Той е продал всичките си акции в компанията за транспорт на пасажери с персонален автомобил, проведен с мобилно приложение, която сътвори преди 10 години.

Не е ясно каква тъкмо е цената на каузи на Каланик, само че съгласно последните предоставени данни тя е към 2,5 милиарда $.

Каланик се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф през 2017 година на фона на кавги в компанията, в това число потреблението на принадлежности за отбягване на регулаторните органи и изказвания за полови похищения, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Юбър бе част от живота ми през последните 10 години. С приключването на десетилетието и откакто компанията към този момент е обществена наподобява в този момент е точният миг за мен да се съсредоточа върху настоящия си бизнес и филантропски инициативи, показва 43-годишният Каланик в известие през вчерашния ден.

Каланик работи по нова компания Клаудкитчънс (CloudKitchens), която отдава чартърен пространство на заведения за хранене за действия, свързани с доставки.

В тези кухни ще се подготвят ястия, предопределени за доставки, без да има разноски за сервитьори и наеми за места, на които се сервира храна, отбелязва Ройтерс.

Клаудкитчънс до момента е събрала 400 милиона $ инвеститорско финансиране от държавния капиталов фонд на Саудитска Арабия съгласно платформата за бизнес информация Крънчбейс.

Самият Каланик е вложил " няколко стотици милиона " в компанията, сподели негова говорителка, без да посочи точната сума. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР