Бившият главен финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров

...
Бившият главен финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров
Коментари Харесай

Живко Тодоров смени Стоян Мавродиев начело на ББР

Бившият основен финансов шеф на Първа капиталова банка Живко Тодоров е новият изпълнителен шеф и член на Управителния съвет на Българската банка за развиване /ББР/. Назначението бе оповестено публично през днешния ден от самата банка. Тодоров заема мястото на Стоян Мавродиев, който се разделя с поста откакто министър председателят Борисов подреди преди седмица да бъде освободено цялото управление на банката поради е дала 75 млн. лв. заем на " С.Г. груп ", която съгласно изявления е  обвързвана с колекторска активност. ББР получи 700 млн. лв. като част от антикризисните стопански ограничения на държавното управление за главно подкрепяне на дребен и междинен бизнес. Според обясненията на управлението на банката заемът бил провиснал преди държавните средства да влязат в нея, а самата сделка позволявала на две български банки да се отърват от неприятни портфейли с заеми. Ръководството на ББР дефинира абсурда като подправен, а Мавродиев даже съобщи, че " някой е подвел премиера ". 

Новият шеф на ББР е финансист и професионален банкер с дългогодишна процедура в българската банкова система, прецизират от ББР. Живко Тодоров има магистърска степен по Счетоводство и надзор от УНСС в София, както и Executive MBA от Hult International Business School в Лондон.
Професионалната му кариера стартира през 1997 година в ING Bank - клон София, където до 2012 година заема поредно длъжностите действен счетоводител, финансов контролер, основен финансов шеф и член на Управителния съвет за България.
В интервала 2012-2014 година е назначен за основен финансов шеф и член на УС на " Алфа Банк " - клон България, допълват от ББР.
От юни 2014 до март 2020 година е основен финансов шеф и член на Управителния съвет на Първа капиталова банка, където дава отговор за ресорите Финанси, Счетоводство, Връзки с вложителите, Трежъри и Финансови институции, Кореспондентски връзки. Под негово управление се създава и внедрява вътрешна политика за трансферно ценообразуване на средства и модел за систематизиране на разноските, както и модел за пресмятане на доходност на равнище бизнес линия, артикули и клиенти, способства за надграждане на рейтинга на банката в интервала 2014-2017, като й основава и звено за финансов и бизнес разбор, прецизират от ББР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР