Бившият германски футболен национал Жером Боатенг продължава тежкия съдебен процес.

...
Бившият германски футболен национал Жером Боатенг продължава тежкия съдебен процес.
Коментари Харесай

Жером Боатенг отново обжалва в съда и е категоричен, че не е бил жена си

Бившият немски футболен национал Жером Боатенг продължава тежкия правосъден развой. Той още веднъж апелира присъдата си за нахлуване над някогашна другарка.
 Боатенг отхвърли да даде показания по делото за багра над жена
Боатенг отхвърли да даде показания по делото за багра над жена

Но би трябвало да заплати огромна сума

Сега Върховният съд на Бавария би трябвало да реши дали има правни неточности в присъдата на Боатенг.

Боатенг, който е от ганайски генезис, беше част от тима, спечелил Световната купа през 2014-а година в Бразилия. По-рано този месец той научи, че откакто е обжалвал в съда в Мюнхен наложената му санкция поради физически тормоз и нахлуване над някогашната му другарка по време на почивка на Карибите през 2018-а година е 1,2 милиона евро.

Това е много по-малка финансова глоба от наложената по време на първия развой през 2021-а година, която беше 1,8 милиона евро. Но за разлика от първото наказване, второто въпреки и с понижена финансова стойност, към този момент се смята за престъпно закононарушение, за което ще се отвори и досие.

" За нас обстоятелствата по делото са повече от ясни. Не виждам за какво би трябвало да има подозрения, откакто доказателствата не се трансформират значително ", сподели арбитър Андреас Фьорстнер, обяснявайки решението. Адвокатите на Боатенг въпреки това, желаеха оправдателна присъда против 34-годишния футболист.

Те твърдяха, че някогашната му другарка е измислила и " употребила " обвиняванията " в битката за децата " и се оплакаха от предубеждения по отношение на клиента им.

В хода на производството също по този начин те подадоха молба за промяна на съдията, защото упрекват в пристрастност арбитър Фьорстнер.

Прокуратурата изиска условна присъда от година и половина и в допълнение санкция от 1,5 милиона евро.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР