Бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана попадна в черния

...
Бившият генерален секретар на НАТО Хавиер Солана попадна в черния
Коментари Харесай

Хавиер Солана е в „черен списък“ на САЩ

Бившият общоприет секретар на НАТО Хавиер Солана попадна в черния лист на Съединени американски щати и няма право да влиза в страната. Властите във Вашингтон са му отказали виза поради негово посещаване в Иран.

Президентът Доналд Тръмп наложи наказания на азиатската страна през май поради нуклеарната стратегия. Солана беше поканен от близкия до демократите Институт „ Брукингс “ във Вашингтон, само че е получил

отвод поради „ визитата си във вражеска страна “ ,

оповестява испанският вестник „ Ел Паис “.

Вестник „ Ел Мундо “ осведоми, че испанският политик се подразнил от това решение, което дефинира като „ незначително “. „ Някои хора би трябвало да вървят в комплицираните страни, с цел да поддържат договарянията живи “, съобщи Солана.

Изданието акцентира, че от американското посолство в Мадрид не са поискали да разясняват съответния случай, само че прецизирали, че

системата автоматизирано отхвърля настояванията на тези, които са пътували в Иран, Ирак, Сирия, Судан, Либия, Сомалия или Йемен .

Хавиер Солана беше общоприет секретар на НАТО в интервала от 1995 до 1999 година По време на неговия мандат алиансът за пръв път се разшири на Изток, включвайки страните от Вишеградската четворка през 1998 година На идната година НАТО се намеси в спора в някогашна Югославия, поставяйки завършек на сръбската политика на геноцид над албанците в Косово.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР