Бившият футболист на Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал - Коло

...
Бившият футболист на Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал - Коло
Коментари Харесай

Коло Туре иска да е първият африкански треньор във Висшата лига

Бившият футболист на Ливърпул, Манчестър Сити и Арсенал - Коло Туре има желанието да стане първият африкански треньор на тим от Висшата лига на Англия. Той сега е помощник на Брендън Роджърс в Лестър.

" Аз съм от Африка, гордея се с това, само че във водещите шампионати няма доста треньори от моя континент. В края на кариерата ми като футболист се замислих какво мога да дам на света. Какво мога да върна на играта? Каква е мощната ми страна? Мислех да се заема с други действия, нещо обвързвано с финансите, само че бързо разбрах, че там не бих бил по този начин ефикасен, както ми се желае ", показа някогашният бранител.

" Футболът е единственото нещо, което познавам добре и на което се любувам. Почувствах, че футболът е единствената промишленост, в която в действителност мога са сътворя нещо. Имам опит и познания за играта. Затова съм още тук. Искам да предам всичко на младите. Надявам се да получа късмет да стана първият африканец, който води тим от Висшата лига. Няма да бъде елементарно, само че постоянно някой би трябвало да постави началото, а другите да го последват ", съобщи още Коло Туре.
 Брендън Роджърс и Коло Туре се събраха в Селтик
Брендън Роджърс и Коло Туре се събраха в Селтик

„ Детелините “ се укрепиха преди борбите с Астана на Мъри Стоилов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР