Бившият футболист на Левски и ЦСКА Георги Чиликов беше гост

...
Бившият футболист на Левски и ЦСКА Георги Чиликов беше гост
Коментари Харесай

Чиликов: Атаката спечели мача за Лудогорец, Левски има накъде да се развива

Бившият футболист на Левски и ЦСКА Георги Чиликов беше посетител в предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Той показа мнението си след дербито сред Лудогорец и Левски, както и сегашната обстановка в двата клуба.

"Почти всички тимове се стараят да са дисциплинирани в играта, в офанзива качеството коства пари или се построява, шампионатът е забавен, първокласен е, не е супер качество, само че е забавно ", разяснява Чиликов.

"Три точки за Лудогорец, само че има много мачове, Лудогорец си взе своето с опциите, които имаха, а Левски имаше благоприятни условия, само че не осъществя. Разликата в атакуващите футболисти направи разликата, Левски има да се развива. Левски има още дребни крачки да извърви, нужно е време, и по-късно може да се опълчи още тази година, Лудогорец в шампионата, не е този тим, който очевадно да мачка, в Европа демонстрира по-добрата си светлина, в шампионата, не е толкоз безапелационен, а това го демонстрират и резултатите, само че са на върха, имат класата. Грандовете не са толкоз непрекъснати в резултатите, тази загуба от Лудогорец да не се отрази отрицателно ", добави той.

"В шампионата бяха доста по-убедителни, в Европа тимът демонстрира едно доста положително лице, там отборът играе с по-добро въодушевление и скорост ".

"Ще го поздравя, сподели сега, че върви и се развива по една възходяща линия, вкара едно въодушевление в тима, повече дисциплинираност в отбрана, той е млад експерт ", съобщи той във връзка с треньора на Лудогорец Станислав Генчев.

„ Футболистите на Лудогорец са съществени експерти, отнасят се съществено към подготвителния развой. Генчев прави ротации в тима, това е знак за успокоение “.

Чиликов разяснява и обстановката в „ синия отбор “:

„ Четири точки разлика не са доста. Има още доста дербита и мачове. И двата отбора ще губят точки. Левски обаче не би трябвало да губи точки против слаби тимове. Също по този начин hолемите мачове не би трябвало да ги губи “.

„ Интересувам се, осведомен съм от някои от футболистите, виждам съм им някои мачове. Добри попълнения. Като бях скаут не съм гледал по-добри футболисти. Много е мъчно е да намериш футболисти, които да вършат разликата в шампионата. Има какво да доразвиват още сега. Не са от международна класа, само че са положителни. Зависи от кои страни, от кои шампионати търсиш футболисти. Все по-трудно става. Тези футболисти не са били първа алтернатива в мнението на треньорите. Повечето от задграничните футболисти избират да не идват в България. Има някои постове, които да се добавят. Трябва да се сформира тим, който по-продължително да бъде в битката за купата. Не е огромна разликата, само че би трябвало още малко.

"Мисля, че в този момент е по-добре организационно обстановката в клуба. Има хора или екип, които взимат тези решения “, съобщи Чиликов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР