Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев, извел „сините“

...
Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев, извел „сините“
Коментари Харесай

Кокала: ЦСКА ще стане шампион, само ако Домусчиев закрие Лудогорец

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев, извел „ сините “ до последната им шампионска купа през 2009 година, разяснява развиването на българския футбол през есента и съобщи, че обичаният му клуб е оживял само с помощта на почитателите. Кокала е на мнение, че България би трябвало да последва образеца от Европа и щом нямаше връчване на „ Златната топка “, може да се мине и без родната ранглиста за „ Футболист на годината “. Според него ЦСКА няма късмет за купата, макар че при „ алените “ царува еуфория след идването на Бруно Акрапович, а най-подходящ за народен селекционер е Илиан Илиев.

„ За страдание футболът не ни даде доста мотиви за наслада през тази есен. Като прибавим обстоятелството, че множеството мачове се играха без аудитория, картината става още по-сива. Таяхме големи упования за баража на националния отбор с Унгария, само че си останахме единствено с очакванията. Лоша година като цяло за нашия футбол, по тази причина и по-добре да няма " Футболист на годината ". Да вземем образец от Европа - щом няма " Златна топка ", умерено може да минем и без родната ранглиста. Който и да стане, ще бъде несправедливо “, сподели Кокала в изявление пред " Гонг " за българския футбол.

„ Голяма еуфория царува в ЦСКА след идването на Бруно Акрапович, само че на " Армията " могат да мислят за шампионска купа, единствено в случай че Кирил Домусчиев реши да закрие Лудогорец. Нямат късмет, това е истината. Ще се борят за второто място. Нямат играчи за първото място, а треньорът им е еднообразен и елементарно разбираем. Пролича си против Левски, само че ще го виждаме още доста пъти напролет. Локомотив Пловдив остава претендент за първите места, само че ще би трябвало много да се потрудят - няма да стане единствено с набраната инерция. Арда, Берое и ЦСКА 1948 дишат зад тила на първата тройка и може да се получат изненади. За мен Арда и ЦСКА 1948 бяха приятните изненади на есента. И двата тима демонстрираха съществено израстване - готови, подредени, стимулирани. В съвсем всички срещи играха на върха на опциите си и резултатите им не са инцидентни. Харесва ми, че разчитат на българи, а не на недоказали се чужденци. От тимовете отвън първата шестица единствено Черно море и Левски имат капацитет да изместят някой от топ 6. Даже съм подготвен да заложа пари, че " сините " ще влязат в първата шестица, само че за жалост няма къде. Тази есен беше кошмарна за Левски и тимът оцеля само и единствено с помощта на почитателите. На никой различен. Всичко друго бе комплицирано. С новите спонсори се надявам едно от първите неща, които ще направи управлението, е да построи козирката на стадион " Георги Аспарухов ". И несъмнено, да направи интелигентна селекция. Не имам вяра обаче да дадат 1 млн. лв. на Славиша Стоянович и да го оставят той да взема решение. Варненци са постоянен тим и през есента демонстрираха, че могат да победят всеки. Славия е другото отчаяние на есента, с изключение на Левски, несъмнено. Не имам вяра, че " белите " ще изпаднат във Втора лига, само че ще им е доста тежко. А Венци Стефанов, вместо да реве като разярена мечка, че този или оня избягал, по-добре да търси нови играчи “, показа Емил Велев за шампионата.

„ Много криво-ляво показване във всички срещи, като изключим първото полувреме на баража с Унгария. Но отпадането си беше справедливо и няма на кого да се сърдим. Бяхме длъжни да се класираме за финалния бараж с Исландия, тъй като подобен златен късмет надали ще получим скоро. Постигнатото с толкоз старания от Петър Хубчев бе пропиляно с лека ръка. Вината за неуспеха е разграничена сред треньорите и играчите. За да се получат нещата, е необходим почит към треньора - нещо, което аз персонално не видях. Не одобрявам и оправданията, че не са издържали на напрежението за дуела с Унгария. Защото, в случай че е по този начин, значи нямат място в националния тим. В Лигата на нациите се представихме още по-зле. Не виждам какво може даже да разясня, тъй като игра не видях. През тима минаха огромен брой футболисти, само че никой не може да се гордее с играта си. Даже би трябвало да се срамят, може би изключение прави единствено Антон Недялков и още няколко от младите като Валентин Антов и Доминик Янков. Сега е доста значимо на кого ще бъде поверен националният тим. Задължително би трябвало да е умел треньор и аз не преставам да настоявам, че Илиан Илиев е най-подходящ за поста. Хубаво е да е ново име, макар че има подобаващи и измежду тези, които към този момент са били отпред на отбора. Чета, че Александър Димитров е вид, само че не ми се коства съществено. Смътно го познавам, въпреки че несъмнено има и визитка, и упоритости. Но по какъв начин играчите ще имат почит от него?! “, разяснява експертът националния отбор.

„ Хубаво беше, че два български тима влязоха в групите на Лига Европа, само че до такава степен. Победата на ЦСКА против Рома не я броя, цената ѝ се мери единствено в пари. В София италианците излязоха с играчи, които надали скоро ще помиришат терен в евротурнирите. Вярно е, че в Рим приключиха 0:0, само че тогава имаха голям шанс. Най-хубавото за ЦСКА е, че Европа видя гения на Антов. Но ще е неточност, в случай че в този момент избързат да го продадат. Много по-правилно е да изчакат още една година, когато хем цената му ще се вдигне, хем футболистът ще е натрупал повече опит и самочувствие. Лудогорец не взе и точка в своята група и това споделя всичко. В шестте мача се видя какъв брой е паднало равнището на тима и очевидно в Разград би трябвало съществено да поработят, с цел да си върнат класата “, съобщи Кокала за представянето на отборите ни в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР