Бившият футболен национал Михаил Александров даде интервю за предаването Арена

...
Бившият футболен национал Михаил Александров даде интервю за предаването Арена
Коментари Харесай

Мишо Александров: Един футболист в края на кариерата си може да бъде сравнен със 7-годишно дете

Бившият футболен национал Михаил Александров даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което приказва за живота след края на дейната си кариера и по-конкретно за приключеното си образования е УЕФА.

Наскоро Александров приключи програмата MIT към европейската централа след двугодишно образование, което го води до 9 разнообразни места по целия свят, откъдето той имаше опция да черпи опит.

" Ако би трябвало да бъдем почтени, всеки млад футболист би си казъл, че след края на кариерата си ще бъде най-хубавия треньор. Аз обаче осъзнах на 25-26 годишна възраст, че това няма да бъде нещото, което ще ме тласка напред и започнах да чета повече за управителните функционалности в клубовете. Впоследствие имах опция да бъда уредник на събитие в България като " Мача на вярата " на Стилиян Петров. Тези процеси до ден сегашен ме държат покрай футбола. Може би, моето предопределение е по-различно от това на другите ", стартира някогашният футболист.

" Исках да изуча спортния мениджмънт на най-високо равнище. Стилиян Петров ми даде концепцията да се насоча към най-хубавата стратегия на УЕФА за някогашни футболисти (MIT). От 800 претендента в програмата влизат единствено 30 и аз бях определен измежду тях. Обучението ти дава познания по отношение на това по какъв начин да управляваш и менажираш даден клуб или федерация ", добави юношата на ЦСКА и Борусия Дортмунд.

Четирикратният първенец на България с екипа на Лудогорец показа още и кое е най-важното, което ще му остане след края на образованието в УЕФА, както и за какво за един футболист може да се окаже мъчно да се интегрира в обществото след края на кариерата му.

" За мен най-важното от този курс са хората, с които се срещнах, тъй като с тях ще работиш в бъдеще. Научаваш доста неща и това ти дава успокоение за твоето бъдещето ", разяснява 34-годишният някогашен флангови футболист.

" Един футболист в края на кариерата си може да бъде съпоставен със 7-годишно дете, защото не знае какво го чака. Ако той не открие верния път назад към футбола, изцяло обикновено е да се лута и да има проблем с консолидираното в обществото ", приключи Михаил Александров.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР