Бившият финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко

...
Бившият финансов министър Асен Василев и бившият вътрешен министър Бойко
Коментари Харесай

Бойко Рашков и Асен Василев ще бъдат разпитани за аферата в митниците, съобщиха от СГП

Бившият финансов министър Асен Василев и някогашният вътрешен министър Бойко Рашков ще бъдат разпитани в прокуратурата по аферата в митниците. Това заяви в " Денят стартира " заместник-градският прокурор и представител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя съобщи, че не е имало договорка сред някогашния към този момент основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и държавното обвиняване против свидетелските му показания по случая. Петрова подсети, че Коцев самичък е изискал да свидетелства, откакто получил данни за акцията в Агенция " Митници ". Според заместник-градския прокурор не е ясно по какъв начин се изтекли фотосите от досъдебното произвеждане по случая.

" Живко Коцев самичък е изискал да даде информация по този мотив, откакто е получил данни за това, че ще се организира реализация. Инициативата е била негова. Не знам претекстовете му за това решение. Решение за свидетелстване е осъществено от негова страна след съвещания с определен от него юрист. Не е имало договорка сред господин Коцев и прокуратурата. Имаше двукратни срещи с негов юрист. В следствие беше разпитан и беше припознат като очевидецът, който е декларирал, че заради лоялните си връзки с Бойко Рашков е осъществявал връзка с другите обвинени, знаейки за тяхната активност ", сподели Петрова.

" Към момента, в който Живко Коцев е бил разпитан като очевидец в първите дни на следствието, задоволително доказателство по отношение на него не е имало. В хода на следствието се появиха други доказателства от други доказателствени източници и му беше повдигнато обвиняване. Разпитани са над 50 очевидци, осъществени са над 30 изземвания и претърсвания на територията на страната, предстоят още разпити. Г-н Бойко Рашков и Асен Василев ще бъдат призовани за разпит, такава е тезата на наблюдаващите прокурори. Имената им се загатват от много очевидци. Справедливостта, обективността и пълнотата на едно следствие изисква да бъде чута и тяхната версия. "

" Говорим за действителна битка с корупцията сега. С сътрудниците работим извънредно интензивно. Върху прокуратурата авансово се наслагват съответни упования за избрани каузи. Да завършат съответни каузи по избран метод. Ако ви прави усещане това са най-много каузи, които са политичеси забавни или комфортни ", разяснява още тя.

По думите й всеки може да стане предпазен очевидец, тъй като отбраната на очевидеца допуска съществуването на някаква заплаха.

" Преценката дали това анонимността е най-коректната мярка зависи от свидетелствата, които очевидецът желае да подава ", посочи тя.

Относно изтеклите фотоси в медиите на Живко Коцев, посочените за контабандисти татко и наследник Стефан и Марин Димитрови и бовшият началник на Агенция " Митници " Петя Банкова представителят на Софийска градска прокуратура съобщи:

" Трудно ми е да разясня дали това са фотоси от досъдебното произвеждане, защото на мен персонално не са ми известни. От прокуратурата не е изтекла информация. До фотосите - допускам, че това са фотосите, които са в делото, защото изображенията в тях бяха коментирани в обществено правосъдно съвещание и от страните по делото ".

Петрова съобщи, че следва лицево-идентификационна експертиза на някогашния министър на туризма Николина Ангелкова, защото тя не се е разпознала на фотографията с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

" Дали по-късно ще си напомни нещо - не мога да знам ", добави Петрова.

" Доста постоянно по наши следствия излизат материали и то преди да са достигнали за нас и да знаем за тяхното битие. Тежи неща пречат на нашата работа. Не знам по какъв начин са изтекли тези материали. Приятелката на обвинения Стефан Димитров го разказа пред медиите като един открит човек, който обича да обявява познанствата си. Стана ясно, че е имало диалог сред него и госпожа Петя Банкова, в който го е предизвестила да бъде по-обран и да не дава толкоз необятна изява на тяхното другарство. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР