Бившият евродепутат Александър Граф Ламбсдорф ще бъде новият посланик на

...
Бившият евродепутат Александър Граф Ламбсдорф ще бъде новият посланик на
Коментари Харесай

Бивш евродепутат става посланик на Германия в Русия

Бившият евродепутат Александър Граф Ламбсдорф ще бъде новият дипломат на Германия в Москва, откакто съветското външно министерство удостовери агремана му.

Фон Ламбсдорф беше член на Европейския парламент 13 години (до 2017 г.) и беше зает с процеса на присъединение на България към Европейски Съюз, като член на парламентарната комисия за външни работи.

Александър декор ЛАМБСДОРФ: Ако не извършите изискванията на Европейски Съюз, не можете да се надявате и на 2008 година

След парламентарните избори в Германия през 2017 година се връща на националната политическа сцена като член на Бундестага. В момента Ламбсдорф е заместник-председател на групата на " Свободните демократи " - съдружен сътрудник в ръководството, в немския федерален парламент.

Следвал е нова европейска история, интернационална политика, търговия и финанси в университета в Джорджтаун, Съединени американски щати. Работил е за консултантската компания " Макинсли ", в демократичната фондация " Фридрих Науман " и други През 1995 година постъпва в Министерството на външните работи. Бил е началник на бюрото на министър Клаус Кинкел в Бундестага.

Ламбсдорф има графска купа, която предците му са получили за работа в Руската империя.

Според немското списание " Шпигел " Ламбсдорф е отрицателно надъхан към нахлуването на Русия в Украйна и към апелите да се оказва помощ на Киев главно с дипломатически средства. Той счита, че Украйна би трябвало да бъде подпомагана военно до момента в който е в положение да води равностойни договаряния с Кремъл за преустановяване на войната.

 Критик на Путин може да е новият дипломат на Германия в Москва Критик на Путин може да е новият дипломат на Германия в Москва

Позицията на дипломат в Москва се счита за изключително сложна след началото на съветското настъпление в Украйна през февруари 2022 година, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се новият дипломат да встъпи в служба през лятото, като размени на поста Геза Андреас декор Гайр.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР