Бившият екоминистър Нено Димов отново ще опита да излезе от

...
Бившият екоминистър Нено Димов отново ще опита да излезе от
Коментари Харесай

За ареста на Нено Димов ще се решава по скайп

Бившият екоминистър Нено Димов още веднъж ще опита да излезе от ареста. За сряда е планувано съвещание за мярката му за неотклонение в спецсъда. За задържането му ще се взема решение по скайп, заяви БГНЕС. Заради ограниченията против ковид намерено правосъдно съвещание няма да се организира. Съдия, прокурор, юристи и задържан ще си приказват по скайп.

Димов е арестуван от началото на годината. Той е в ареста по обвинявания за занемареност поради водната рецесия в Перник. Прокуратурата твърди, че той не е спрял водоподаването към предприятията " Стомана индъстри " и ТЕЦ-Перник макар че е бил длъжен и е знаел за намаляващите размери в " Студена ". Перник е на режим от края на ноември. В момента във водоема има надд 10 млн. кубични метра вода и в случай че мощният приток се резервира, се чака в края на май режимът да отпадне напълно.

Основният мотив на прокуратурата против Димов е неговият автограф върху месечените графици за водовземане, в които екомоинистерството позволява избрани количества вода да бъдат изразходвани. В случая със " Студена " количествата стартират да понижават едвам след въвеждане на режима. Преди това обаче ограничения не са взети.

Заедно с Димов обявиняеми са някогашният началник на пернишкото ВиК Иван Витанов и тогавашният зам.-кмет на града Севдалина Ковачева. И двамата бяха освободени от ареста. Към момента единственият арестуван е някогашният министър, който на няколко пъти безрезултатно искаше по-лека мярка.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР