Бившият египетски президент Мохамед Морси бе погребан днес в столицата

...
Бившият египетски президент Мохамед Морси бе погребан днес в столицата
Коментари Харесай

Египетският екслидер Мохамед Морси беше погребан, след като издъхна в съдебната зала

Бившият египетски президент Мохамед Морси бе заровен през днешния ден в столицата Кайро, съобщи Франс прес, като се базира на един от неговите юристи.

Ислямистът Морси умря през вчерашния ден по време на съвещание от правосъден развой против него. Медицински източник съобщи, че повода за гибелта му е сърдечен удар. Морси, който имаше незлокачествен израстък, е получавал непрекъснати медицински грижи, добавя източникът.

" (Морси) бе заровен в (квартал) Мединат Наср, в източната част на Кайро, в наличието на своето семейство. Погребалната молитва бе отправена в болничното заведение към пандиза Тора ", където той бе разгласен за мъртъв през вчерашния ден, сподели за Франс прес един от неговите юристи.

Главната прокуратура на Египет издаде позволение за погребението на някогашния държавен глава. Необходимите документи са били завършени след приключването на съдебно-медицинската експертиза. Според ислямските догми тялото на умрелия би трябвало да бъде положено в земята допустимо най-скоро след кончината, само че преди залез слънце.

Бившият египетски президент от ислямисткото придвижване " Мюсюлмански братя " бе отхвърлен от власт от армията през 2013 година и от този момент бе държан в пандиза.

Ще проверяват ли гибелта на обвинения Морси

От " Мюсюлмански братя " обявиха през вчерашния ден, че гибелта на Мохамед Морси си е " чисто ликвидиране " и приканиха египтяните да отидат на погребението му, както и да се съберат пред посолствата на Египет по света, съобщи Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР