Бившият директор на столичната университетска болница Света Анна“ Димитър Димитров

...
Бившият директор на столичната университетска болница Света Анна“ Димитър Димитров
Коментари Харесай

Окончателно е оправдан бивш болничен шеф за задържани в КТБ над 5 млн. лева

Бившият шеф на столичната университетска болница „ Света Анна “ Димитър Димитров е дефинитивно оневинен по делото за занемареност, заведено против него преди 5 години, сподели инспекция на „ Лекс “.

Прокуратурата го упрекна, че като началник на УМБАЛ „ Света Анна “ не е положил задоволително грижи за имуществото на болничното заведение и то било разпиляно, защото при банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) сдружението имало над 5 млн. лв. по сметки там, а е имало условие парите да бъдат разпределени в няколко банки. Разследването против Димитров стартира, откакто някогашният здравен министър Петър Москов сподели, че ще сезира прокуратурата.

„ Седем милиона са бастисани. Ще попитам обвиняването носи ли отговорност той за несъблюдение на решението парите да се разпределят в разнообразни банки “, сподели Москов през 2015 година, а три години по-късно доктор Димитров беше пратен на съд.

През 2019 година Софийският градски съд го призна за отговорен, че като не е извършил в точния момент разпореждане на държавното управление за систематизиране на парите на болничното заведение в няколко банки, са последвали обилни вреди за „ Света Анна “, изразили се в това, че тя не е можела да изтегли над 4,8 млн. лв. от сметките си. За това някогашният шеф беше наказан на пробация. Година по-късно Софийският апелативен съд оправда Димитров, като уточни, че действието, за което е упрекнат е несъставомерно, а с този извод в този момент се съгласи и Върховният касационен съд.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР