Бившият директор на полицията в Пловдив ст. Комисар Йордан Рогачев

...
Бившият директор на полицията в Пловдив ст. Комисар Йордан Рогачев
Коментари Харесай

Бившият шеф на МВР-Пловдив ще обжалва дисциплинарното уволнение

Бившият шеф на полицията в Пловдив ст. Комисар Йордан Рогачев разгласи пред БТВ, че ще апелира в съда решението да бъде уволнен дисциплинарно. Рогачев беше отхвърлен в петък - 13 август, от служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Още в първите дни след встъпването му в служба Рашков разпореди инспекции в пловдивската дирекция, а служители на реда от 3-то РПУ бяха задържани. Тогава Йордан Рогачев беше в болничен, а след приключването му излезе в отпуск по бащинство. Последва заповед на вътрешния министър за отстраняването му, която по-късно административният съд в Пазарджик анулира. Проверката е открила, че шефът на МВР-Пловдив редовно е отсъствал от работното си място в работно време.

Проверката против мен стартира след донос на чиновник на ОДМВР-Пловдив, разгласи Рогачев. Въпросният чиновник е бил изместен от него от един отдел в различен след недоволство на служителка на полицията в Пловдив за психически тормоз. Той не сподели името му, единствено посочи, че е бил пред пенсия.

Рогачев още веднъж разгласи, че не е хитрувал с болничните и отпуските. Бил е в болница 40 дни, а след това е излязъл в отпуск за развъждане на дете до 2-годишна възраст. Мотивите за отпуска по бащинство били доста персонални. Потвърди, че е бил притискан в болничното заведение от чиновник на пловдивската полиция да подаде оставка. Подал е тъжба в прокуратурата. Освен това от Национална агенция за приходите са почнали инспекция против имотното положение на брачната половинка му.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР