Бившият директор на Главна дирекция Национална полиция Васил Василев коментира

...
Бившият директор на Главна дирекция Национална полиция Васил Василев коментира
Коментари Харесай

Ген. Василев за борбата с мигрантите: Работата е изтървана. Хората от системата са приятели с каналджиите

Бившият шеф на Главна дирекция " Национална полиция " Васил Василев разяснява тематиката с незаконните мигранти, които минават през страната ни.

" Аз няколко пъти го споделям - че работата е изпусната, изтървана. Там е фронтова линия. Всяка фронтова линия се обезпечава с оперативно-разузнавателни структури, които носят информация, планове, замисли. Нашата граница не е обезпечена с първокласен състав и качествена техника. Всичко това нещо плюс едно  - не се ползва закона. Законът е споделил доста ясно - който минава незаконно границата, би трябвало да бъде осъждан. Досега не знам да има наказани хора. Няма надзор. Всички знваят, че е женен за афганистанка, че вкарва хора, че живее по един метод. Всичко се знае. Но никой не го управлява. Има го това нещо - хора от системата да са другари с каналджиите. В София в министерството има един голям отдел " Вътрешна сигурност ". Да не си търкат обувките по паветата, а да отидат по Бургаско, по Ямболско, с цел да правят работа ", сподели той в утринния блок на БТВ.

" Международното полицейско съдействие би трябвало също да бъде на висота. Трябва да получаваме информация. Онзи ден видяхме млади мъже на възраст до 20 години. Те са необразовани, които нищо не мога да правят, пропуснали са си развиването. Отивайки на Запад те какво вършат - попълнят проведената престъпност, и то незабавно. Те си ги чакат, прибират си ги и стартират да им дават задачки - ти ще крадеш, ти ще убиваш. Ние тук не можем да разберем, че контролът към тези хора би трябвало да е доста тежък и нечовечен. Трябва да се знае безусловно всичко за тези хора - къде отиват, къде спят, при кой ги водят, кои са им помагачи ", добави ген. Василев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР