Бившият директор на д-р Пенко Кацарски получи 8-месечна условна присъда

...
Бившият директор на д-р Пенко Кацарски получи 8-месечна условна присъда
Коментари Харесай

Условна присъда за бившия шеф на болницата в Пазарджик

Бившият шеф на доктор Пенко Кацарски получи 8-месечна условна присъда с три години изпитателен период поради платени, само че неизвършени ремонтни действия в здравното заведение, съобщи БНР. Присъдата е на окръжния съд.
Магистратите взеха решение, че доктор Кацарски не е извършил отговорностите си на началник и при изискванията на продължавано закононарушение е позволил заплащане на строително-монтажни работи на стойност над 85 000 лв..
Част от приемно-предавателните протоколи са подписани от некомпетентни механически лица, а други са и без автограф на възложител за приемане на дейностите.
Сумите на пет транша е получил едноличен търговец, а заплащанията са осъществени в интервала от юни 2011 до юни 2013 година.
Бившият шеф на болничното заведение, който управляваше здравното заведение от 2009 до 2013 година, ще би трябвало да заплати и санкция от 5000 лв., както и разноските по делото. Това е втора условна присъда за доктор Кацарски.
Преди три години той получи от пазарджишкия Окръжен съд две години условно с 3-годишен изпитателен период поради ощетяване на болничното заведение с 590 хиляди лв..
И в двата случая доктор Кацарски твърди, че е работил в интерес на болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР