Бившият депутат Юлиана Дончева коментира темата с отварянето на руската

...
Бившият депутат Юлиана Дончева коментира темата с отварянето на руската
Коментари Харесай

Юлиана Дончева: Никой православен храм не бива да бъде затварян, особено по политически причини

Бившият народен представител Юлиана Дончева разяснява тематиката с отварянето на съветската черква в България и дали е инцидентно, че датата съответствува със случилото се на 10 ноември 1989 година

" Днес е празник за миряните и за хората, които обичат това място. Отиват там да се помолят, тъй като там са тленните остатъци на Св. Серафим и хората отиват с вяра. Така че в действителност е наслада, е че храмът към този момент е наличен. Никой православен храм не трябва да бъде затварян, по каквито и да е причина, още повече политически.

Не знам дали тази дата 10 ноември е определена инцидентно. Нашето съществуване постоянно по един или различен метод ще бъде обвързвано с Русия - дали като сянка, дали в някакъв различен аспект - първо поради исторически връзки, поради стопански и политически ползи. Така че ние няма по какъв начин в нашето развиване да не дискутираме тематиката обвързвана по някакъв метод с Русия ", сподели тя в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

" Дали към този момент е вест, че посланикът на Русия е била през днешния ден на службата, аз мисля, че би било вест в случай че тя отсъстваше от тази работа. Напълно предстоящо е нейното наличие ", добави Дончева.

" За тези 34 години демокрацията я превърнахме в доста разтегливо разбиране и доста зависи от кой ъгъл я гледаме. Ако сме огромна просперираща компания, която се възползва от огромните европейски дотации, възползва се от огромни публични поръчки, демокрацията е нещо доста хубаво. Ако си някоя дребна компания, междинен бизнес, който няма достъп до публичен запас и би трябвало да разчита единствено на своята еластичност, тогава към този момент в тези сложни времена си казваш, че демокрацията е малко по-различно разбиране, в сравнение с ние сме си го представяли в нашите фантазии и стремежи. Едно общество би трябвало да бъде солидарно, когато се одобряват някакви ограничения ", счита Дончева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР