Бившият депутат от Торите Крис Пинчър поиска да „помогне“ на министър-председателя, като напусне парламента

...
Изображение: Крис Пинчър имаше голямо мнозинство, когато мястото беше последно
Коментари Харесай

Изображение: Крис Пинчър имаше голямо мнозинство, когато мястото беше последно за избори през 2019 г.

Тамуърт е описан от политическия гуру професор сър Джон Къртис като „тотемна цел“ за лейбъристите. Това е така, защото година преди свличането на Тони Блеър през 1997 г., партията спечели грандиозна победа на междинни избори в мястото, когато се наричаше Югоизточен Стафордшър. избори, очаквани следващата есен, лейбъристите се нуждаят от 21% колебание, за да спечелят мястото.

Това е голямо искане - въпреки че през юли лейбъристите постигнаха 23,7% колебание в Селби и Ейнсти, където се нуждаеха само от 18 % суинг за победа.

Проучването на Tamworth идва, след като г-н Пинчър загуби обжалването си срещу решение на Комитета по стандартите на депутатите, че той е „опипнал“ двама души в „светая светих“ на торите, клуба на Карлтън , на 29 юни миналата година, и следователно беше виновен за злоупотреба с власт.

Прочетете повече:
Обжалването на Пинчър срещу отстраняването от длъжност беше отхвърлено от наблюдателя
Борис Джонсън подаде оставка като министър-председател

Неговата жалба срещу осемседмичното отстраняване, което той твърди, че е „непропорционално“, беше отхвърлено от независима експертна група, което означава, че той щеше да бъде изправен пред петиция за отзоваване в неговия избирателен район, изисквайки само 10% от гласоподавателите да се обадят той да си тръгне.

„Считаме, че аргументите на жалбоподателя са погрешни или погрешни“, заключи панелът, като потвърди препоръката на Комитета по стандартите. „Санкцията далеч не е произволна или непропорционална.“

Изображение: Г-н Пинчър беше обвинен от мнозина за евентуалното падане на Борис Джонсън.

Скандалът с Пинчър беше един от "трите П", които свалиха Борис Джонсън - другите двама бяха (Оуен) Патерсън и partygate. Твърди се също, че г-н Джонсън е казал на колеги от Торите: „Пинчър по име, пинчър по природа.“

Това беше през 2020 г., след като бившият олимпийски гребец Алекс Стори заяви през 2017 г., че г-н Пинчър е направил нежелан пас към него, когато беше 26-годишен активист на торите през 2001 г. „като магазин за паунд Харви Уайнстийн“. нарушение от партийно разследване. По-късно той беше министър на Европа и министър на жилищното настаняване.

Но като се има предвид неудобството, което г-н Пинчър причини на Консервативната партия, не е чудно, че депутатите от торите смятат, че най-малкото, което той може сега, е да помогне на министър-председателя.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР