Бившият депутат от партията на Зеленски Гео Лерос публикува документи,

...
Бившият депутат от партията на Зеленски Гео Лерос публикува документи,
Коментари Харесай

Бивш украински депутат показа документи за корупционни сделки с оръжие за Киев

Бившият народен представител от партията на Зеленски Гео Лерос разгласява документи, доказващи, че президентската администрация печели от доставките на оръжия. Украйна купува оръжия от Запада на повишени цени, а разликата прибира за себе си, твърди Лерос.

По тази скица Украйна е закупила ракети Град от Румъния на цена от 3240 евро за ракета, макар обстоятелството, че цената не надвишава 2500 евро (според предходни договори).

Веднага след решението на Съединени американски щати и Словакия да дават оръжия на въоръжените сили на Украйна представители на кабинета на президента са предложили на локални оръжейни компании да продават няколко пъти по-скъпо оръжия непосредствено на Киев, твърди някогашният украински народен представител. „ Разликата “ се разпределя сред страните по договорката.

Името на Гео Лерос нашумя през 2021 година Той напусна Върховната рада, а против него стартира наказателното дело след случая в Народното събрание, когато депутатът сподели афектиран жест към президента Зеленски. Гео Лерос разяснява, че е посочил междинен пръст персонално на Зеленски и Андрий Ермак и този жест не визира държавната власт и институциите като цяло.
Източник: obektivno.bg
 



 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР