Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в

...
Бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов днес се яви в
Коментари Харесай

Живко Мартинов се явява в съда за „Суджукгейт”

Бившият народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов през днешния ден се яви в следствието като обвиняем по по този начин наречения случай ”Суджукгейт ”. Бившият народен представител ще бъде съден за изнудване.
Специализираната прокуратура e внесла в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Живко Мартинов, упрекнат за изнудване на добрички предприемач, за да набави за себе си полза от 4 тона недопечен суджук, 30 кг филе „ Елена “ и 30 кг телешка пастърма.

Според информация от прокуратурата през 2012-2013 година обвиненият Мартинов бил Общински представител на Политическа партия ГЕРБ за Добрич и се употребил с огромно въздействие в града. През януари 2012 година той се срещнал с локалния предприемач Антон Проданов, който развивал частна комерсиална активност, това число в областта на производството и търговията с месо и месни артикули. Двамата се познавали добре и Мартинов непосредствено изискал да му подготви и достави един звук недопечен суджук от разнообразни типове месо, в това число еленско. Изрично декларирал и желанието си да не го заплаща, изтъквайки публичното си състояние и въздействие, само че и отправяйки му закани.

Обяснил, че количеството е огромно, тъй като ще го носи на министър-председателя Борисов и на други „ високи хора “ от ГЕРБ. Заявил, че в случай че поръчката за суровия суджук не се извърши, ще съсипе Проданов, тъй като към този момент бил вкаран в листата на лицата с компании, които би трябвало да дават. Мартинов уверил, че нямало нищо по-лесно от това да изпрати данъчните да му разбият бизнеса, и че когато реши, може да го вкара и в ареста.

Според обвиняването Мартинов осъществил изнудване за материална полза, за което се планува наказване от 5 до 15 година отнемане от независимост, санкция от 5000 до 10 000 лева и конфискация до една втора от имуществото.

Живко Мартинов е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 20 000 лв.. Предстои Специализираният углавен съд да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР