Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният

...
Бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери, който беше главният
Коментари Харесай

Джон Кери предупреди, че се разгръща нова оръжейна надпревара, Тръмп му размаха пръст

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Джон Кери, който беше основният договарящ в държавното управление на предходния американски президент Барак Обама за подписване на нуклеарната договорка с Иран, предизвести през днешния ден, че се разпростира " нова оръжейна конкуренция ", заплашваща други контракти за редуциране на въоръженията, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Асошиейтед прес.

Кери съобщи, че " рисково, през днешния ден ние се оказваме заобиколени от избрани хора, които приказват за нова оръжейна конкуренция ", и че парите, които тя ще коства, " би трябвало да отидат за опазване на здравето, градеж на учебни заведения и инфраструктура и създаване на бъдеще, вместо за основаване на оръжия ".

Според Кери тези дейности заплашват контракта за нуклеарните оръжия със междинен обхват и контракта за редуциране на стратегическите оръжия.

Той направи изявлението на конференция в Милано преди американският президент Доналд Тръмп да разгласи дали ще изтегли Съединени американски щати от нуклеарното съглашение сред Иран и международните сили.

Тръмп отвърна, като съобщи, че Кери " не може да се помири с обстоятелството, че е имал своя късмет и го е пропилял ", що се отнася до Иран. " Стой надалеч от договарянията Джон, ти вредиш на страната си! ", написа Тръмп в Туитър, реагирайки на известията, че Кери дискретно предизвиква нуклеарната договорка с Иран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР