Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев, който

...
Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев, който
Коментари Харесай

Петър Ганев: Изгавриха се с Мъри, няма как да дишам един въздух с такива хора! Сираков знаеше, че Стоилов не е щастлив

Бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев, който беше там от фенската квота, приказва по горещите тематики в клуба. Икономистът разяснява пред Gerena.bg новия Управителен съвет на сините и случилите се неща след Общото заседание.

Г-н Ганев, какво се случи на Общото заседание, след което стана ясно, че ще бъдете освободени с изпълнителния шеф Ивайло Ивков?

Случилото се на Оценка за съвместимост бе предстоящо. Всеки рационален взор на обстановката в Левски предполагаше, че ще се стигне до някаква развръзка. От момента, в който пропадна договорката с „ Юнайтед Груп “, очевидно се задейства различен проект. Една седмица след случилото се! Добре, че пропадна, тъй като имаше вид да не пуснат известие за това и ние да сме в безтегловност още 2-3 месеца. Оттам нататък очевидно потегли различният проект с повдигането на капитала. Това е концепция на Palms Bet и е изпратена до Народно събрание. Наско Сираков бе компактно до тях през това време. Видимо се оформи един екип, който сега чака регистриране в Търговския указател. Боримиров, юристът (б.а. Борислав Георгиев), който бе определен в УС, Венци Димитров и Мило Борисов – те се сплотиха преди Оценка за съвместимост и започнаха да работят по личен проект. На мен ми стана ясно, че може да ме сменят, с цел да може да работят на свободно поле.

Как ще коментирате думите на Наско Сираков, че е сюрпризиран от напускането на Станимир Стоилов?

Няма по какъв начин да е сюрпризиран. Много пъти сме го коментирали през предходната година, когато имаше кавги със спонсора, срещата в столичен хотел и така нататък Много пъти бе подхвърляна репликата от мен и от други, че в случай че я караме по този начин, най-после ще изпуснем треньора. Това Наско го е осъзнавал, а и откакто са имали откровени диалози. Мъри няма по какъв начин да е поставял ултиматум. Той го сподели ясно пред медиите. Няма потребност като си мажоритарен притежател, да провеждаш диалог със Стоилов на четири очи, в случай че си му слушал последните изявленията. Беше ясно. Каза го доста изрично. В момента с тези хора, с които се е обкръжил притежателят, те не желаят Мъри да е на „ Герена “. Всички чакат края на мача с Локо София, с цел да каже решението си Стоилов. Никой не споделя решението му – аз, сдружението, Сираков или клуба, а на почивката е звъннато на Мило Борисов и той пуска известие, в което споделя по какъв начин ще вървят да ловят риба. Това не е обикновено. Обидно е. Този човек е дал толкоз доста, взима тежко решение да напусне, което носи негативи и вместо да го уважиш самичък да изясни, и след това да хвърляш тиня, пускаш под паника пресрелийз по време на мача, в който имаше безкрайни дитирамби какъв брой прекрасен диалог са провели по какъв начин го бил поканил на риба. Само това известие благополучен, че към този момент не съм в този клуб. Не знам по какъв начин може да се диша един въздух с тези хора.

Даниел Боримиров подложен човек ли е на Palms Bet?

Кой на кого е подложен човек е доста непосредствено казано. Но че Боримиров е предан на Palms Bet и общо взето гласоподава по метода, по който те желаят да бъде направено, това е ясно. Той доста пъти го е правил и на УС, по тази причина и Разпопов му е дал пълномощие, те постоянно гласоподават дружно, в никакъв случай не по друг метод. Има и случаи, на които не съм участвал, само че съм чувал за позвъняване по телефона за консултация по какъв начин да се работи по един или различен въпрос. Но на този УС, на който съм участвал, персонално съм видял по какъв начин притежателят на спонсора непосредствено споделя на неговите хора, които в тази ситуация са другите двама членове на УС: „ Предлагам Ви да гласувате по този начин. “ В общия случай Управителните препоръки, без значение в какъв формат, са среща на клуба в лицето на Ивков с генералния спонсор в лицето на притежателя и изпълнителния шеф на генералния спонсор. Другите са фигуранти, които гласоподават както им се каже.
Затова нямаше настоящ УС. Ясно беше, че единият, на който ще предложат да е изпълнителен шеф, ще е Боримиров. За юриста (Борислав Георгиев, б.а.) също беше ясно, защото това е индивидът, който аз блокирах през октомври и не е съветник, както го оповестиха, а човек на спонсора. Може би само Йовов беше изненада, въпреки че като фигура хората го харесват. В клуба се запълват позиции с някогашни играчи, които хората харесват – Йовов, Боримиров, Топчо. Въпросът е те могат ли да мислят без значение и чии ползи съставляват. С Йовов клубът се върна в предишното. Преди Божков съсобственици на тима бяха Боримиров и Йовов, а сега са в УС.

Смятате ли, че в този момент спонсорът ще налее пари в клуба, с цел да се замажат очите на почитателите?

Мисля, че някакви пари ще влезнат, само че е забавно по какъв метод. Най-малко, с цел да закърпят ситуацията, а това може да бъде направено краткотрайно. Това са деструктивни дейности. Ще би трябвало да платят цената. Подозирам, че ще се върнат към заемите. Не виждам по какъв начин няма да се случи. Целта да има представител на последователите в Народно събрание бе да се спре това нещо. Много е евентуално да се търси огромен банков заем, с цел да се покрие дългът в Национална агенция за приходите. Чувал съм от новия юрист в УС да се разисква такава алтернатива.

Снимка: Lap.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР