Бившият член на групата Simon & Garfunkel - Пол Саймън,

...
Бившият член на групата Simon & Garfunkel - Пол Саймън,
Коментари Харесай

Пол Саймън издаде нов албум

Бившият член на групата Simon & Garfunkel - Пол Саймън, издаде нов албум Seven Psalms, който, по признанието на самия музикант, той безусловно е сънувал.


Пол Саймън става прочут през 60-те години на предишния век в дует с Арт Гарфънкъл. Той написа песни, за които нито един величествен епитет не би бил прекомерно висок: The Sound Of Silence, The Boxer, Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water. А крайъгълният камък на соловата му кариера е албумът Graceland (1986), за който постоянно се употребява терминът " world beat ".

За финален път Саймън издаде сбирка с нови песни през 2016 година Това беше албумът Stranger To Stranger. По това време той към момента много интензивно концертираше и самият живот му подхвърляше тематики за песни. В " Stranger To Stranger " Пол Саймън си играе по едно и също време с обичания си афробийт, личния си житейски опит и мелодията на положителния си приятел Стинг. След този албум Пол Саймън издава отчайващо " сетен " запис - " In The Blue Light ", за който преработва няколко от не толкоз известните си песни в прочувствен и отегчителен дух. Всичко в този албум като че ли подсказваше, че музикантът в никакъв случай повече няма да се върне в студиото.

Пол Саймън изнесе последния си независим концерт през август 2019 година По това време в главата му към този момент се върти нещо ново. Шест месеца по-рано той е чул глас в съня си: " Трябва да запишеш албума Seven Psalms ". Саймън се събудил и автоматизирано го записал, само че нямал визия какво да прави с него.

Пол Саймън споделя всичко това в петминутен филмов откъс, предхождащ излизането на албума. Той обича да приказва за музиката по магичен метод, само че в този къс филм магията се крие в метода, по който 81-годишният музикант преоткрива звука. Тамбури. Камбани. Припев. Солиращата флейта. Хармония. Жив класик, талантлив с дарбата да вплита светлина в мелодия, като че ли за първи път се допира до музикалната субстанция.

Симон упорства, че целият албум би трябвало да се слуша напълно, без паузи, макар че се състои от седем пиеси и всяка от тях има заглавие. Цялото произведение, споделя музикантът, е неговият спор със самия себе си за вярата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР