Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална

...
Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална
Коментари Харесай

Денков и Тони Блеър коментираха реформата в службите

Бившият английски министър председател Тони Блеър и неговият Институт за световна смяна ще бъдат покровители за българските цели и ще работят взаимно за промяна на нашите служби. За това се договориха в Давос някогашният министър председател на Англия и българският министър-председател акад. Николай Денков, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Борба с корупцията

Институтът ще съветва България в битката с корупцията и приложението на изкуствения разсъдък.

" Оказа се, че той работи доста интензивно в Украйна, търсейки благоприятни условия да помогне за промените в страната там. Ние разказахме за нашите начинания с Гърция, с Румъния, с цел да можем да развием района и транспортните коридори към Молдова и Украйна, тъй че видяхме, че тук има благоприятни условия за съдействие в тази област ", изясни министър председателят във видеоизявление от Давос.

Реформа в службите

По думите на Денков, българското държавно управление и Института за световна смяна ще работят взаимно и по въпроса за промяна на нашите служби.

" Освен това има характерен опит в неговата организаця по повод битката с корупцията в разнообразни страни, във връзка с промените в службите и това беше една от тематиките, за които се разбрахме да работим дружно, защото те са, от една страна, авторитетна организация, въпреки това, могат да се появят като самостоятелна, експертна оценка на това, което се случва в България ", разясни българският министър-председател.

Заплахите от изкуствения разсъдък

В рамките на срещата на държавните ръководители с Организация на обединените нации, СЗО и МВФ са разискали заканите от развиването на изкуствения разсъдък.

" Беше забавно да се види, че всеки от тях без изключение започваше с това, че, да, мъчно е, само че всяко от тези провокации дава и благоприятни условия. И показаха няколко от опциите, от които бихме могли да се възползваме и ние. Например заканите от изкуствения разсъдък във връзка с работните места бяха прегледани не в подтекста, че това е световна опасност, а че това е опция, която би трябвало да се предпазим да бъде употребена единствено от богатите страни, а да намерим опция тези постижения да стигнат колкото се може по-бързо до всички хора, както до по-бедните страни, по този начин и в хората, които имат по-труден достъп до тези технологии ", разясни министър председателят.

Блеър и Денков са разискали още по какъв начин би трябвало да се заздравят интернационалните системи, тъй че да се върне стремежът и опцията за възобновяване на мира.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР