Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална

...
Бившият британски премиер Тони Блеър и неговият Институт за глобална
Коментари Харесай

Тони Блеър ще съветва България в борбата с корупцията и приложението на изкуствения интелект

Бившият английски министър председател Тони Блеър и неговият Институт за световна смяна ще бъдат покровители за българските цели. За това се договориха в Давос някогашният министър председател на Англия и българският министър-председател акад. Николай Денков, оповестява държавната пресслужба.

Акад. Денков показа главните задания пред страната ни – участие в еврозоната и сухопътния Шенген, още по-силно консолидиране в НАТО и гарантиране на сигурност против световните закани.

Институтът „ Тони Блеър ” за световна смяна има експертиза да съветва страната ни във връзка с битката с корупцията, специфичните служби, въвеждането на изкуствения разсъдък в ръководството на страната и работата с жителите.

Тони Блеър е един от най-дълго управлявалите английски министър председатели и е прочут като модернизатор и държавен водач, който сполучливо балансира развиването на мощна стопанска система със обществените задължения. „ Именно като подобен може да бъде образец за доста страни, които се пробват да създадат нужните промени ”, уточни акад. Денков.

Бившият английски министър председател работ интензивно и с Украйна, като подкрепя промените в институциите на страната.

Наглост или нелепост е това българският министерски съвет да се хвали, че ще употребява за препоръки против корупцията някогашния английски министър председател Тони Блеър, написа във фейсбук журналистката Миролюба Бенатова.

Защо употребявам тези думи. Защото от досиетата Пандора изскочи разкритието, че семейство Блеър нямат нищо срещу да укриват налози. И тъй като от дълго време е ясно, че Блеър бе един от водачите, които излъгаха света с изфабрикуван отчет за съществуване на нуклеарни оръжия в Ирак.

Какво горделивост е да се допитваш до подобен човек с потвърдено „ еластичен морал “, споделя Бенатова.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР