Бившият британски премиер Борис Джонсън нарече украинския президент Володимир Зеленски

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън нарече украинския президент Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Зеленски е много смел човек

Бившият английски министър председател Борис Джонсън назова украинския президент Володимир Зеленски " доста самоуверен човек " и разяснява, че без него историята на войната на Русия против Украйна евентуално щеше да е друга.

В изявление за СиЕнЕн някогашният министър-председател на Обединеното кралство означи, че Зеленски е посочил „ безусловно изключителни “ качества при ръководството на Украйна във време на война.

Джонсън разяснява още, че позицията на Франция и Германия е била неоднозначна след нашествието като в Париж са предпочели да отхвърлят протичащото се до момента в който в Берлин са считали, че е по-добре всичко да завърши бързо и Украйна да се откаже. Той разкритикува и първичната реакция на Италия, само че добави, че по-късно страните от Европейски Съюз са се обединили зад Украйна и в този момент й дават непоколебима поддръжка.

Припомняме, че Борис Джонсън интензивно поддържаше Украйна до момента в който бе на поста си и стана първият политик, дошъл в Киев след нашествието на Русия. Той посети страната три пъти и бе в украинската столица и за Деня на независимостта на 24 август. Името му се появи на Алеята на смелостта, отдадена на приятелите на Украйна, а Зеленски го награди с Орден на свободата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР