Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин сложи край на богатата си

...
Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин сложи край на богатата си
Коментари Харесай

Игуаин: Мечтата свърши, започвам нов живот

Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин постави завършек на богатата си кариера, откакто изигра последния си мач в професионалния футбол. 34-годишният нападател не можа да помогне на своя отбор Интер Маями да избегне загуба от първенците на Америка Ню Йорк Сити с 0:3 в първия кръг на плейофите на МЛС, след която сезонът на Интер завърши.

" Мечтата свърши, в този момент стартирам нов живот. Това беше половината ми живот, 17 години, потеглям си доста благополучен, тъй като дадох всичко от себе си, а това е най-важното ", показа някогашният състезател на Реал Мадрид, Наполи и Ювентус след дуела. " Сега стартира нов стадий от живота ми. Напускам това, което обичах най-вече, само че в този момент ще се насладя на това, което ми следва - моята жена, щерка ми, фамилията ми, приятелите ", добави той. Игуаин показа, че най-голямата горделивост в кариерата му е, че е бил " добър човек с положителни полезности " и че това е по-важно от всевъзможни триумфи на терена.

Гонсало Игуаин стартира кариерата си в родния Ривър Плейт, след което минава в Реал Мадрид, където става първенец на Испания три пъти и вкарва 107 гола в 190 мача. Последва трансфер в Наполи, където аржентинецът записа 71 гола в 104 дуела, след което Игуаин завоюва два домашни дубъла с Ювентус. За Аржентина нападателят има 31 попадения в 75 мача и доближи финалите на Мондиал 2014 и Копа Америка 2015.

Игуаин разкри, че няма желание да влиза в треньорската специалност, само че може да се занимава с " ментал коучинг ". " Това е най-важната част от играта, може да имаш доста умения и гений, само че в случай че не си мощен душевен, това няма да ги помогне ", изясни той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР