Бившият английски национал Уейн Рууни беше уволнен от мениджърския пост

...
Бившият английски национал Уейн Рууни беше уволнен от мениджърския пост
Коментари Харесай

Бирмингам изрита Уейн Рууни

Бившият британски национал Уейн Рууни беше уволнен от мениджърския пост в Бирмингам Сити - клуб от второто равнище Лига Чемпиъншип, след по-малко от три месеца работа и съобщи, че " ще отнеме известно време, с цел да преодолее развоя на събитията ".

Един от най-успешните футболисти на Манчестър Юнайтед, Рууни записа като треньор единствено две победи в 15 мача и като цяло престоят му на " Сейнт Андрюс " е много спорен.

А почитателите желаеха оставката на Рууни откакто отборът падна с 0:3 на Нова година от Лийдс Юнайтед, а в резултат от този резултат останаха 20-и в подреждането. Самият Рууни обаче счита, че не е получил задоволително време, с цел да разгърне концепциите си и ще ме би трябвало повече успокоение, с цел да се възвърне от този процес на събитията. И заради тази част от работата, е решил да си вземе известно време за отмора.

" Футболът е бизнес с резултати и признавам, че те не са били на равнището, на което съм желал да бъдат. Все отново времето е най-ценният актив, с който разполага един треньор и нямам доверие, че 13 седмици са били задоволителни, с цел да се видят нужните промени.

Лично на мен ще ми отнеме известно време, с цел да преодолея тази крах. Занимавам се с професионален футбол, като състезател или управител, от 16-годишен, споделя още някогашният нападател, който като ментор е бил отпред на Дарби Каунти и на американския Ди Си Юнайтед.

" Сега възнамерявам да отделя малко време със фамилията си, до момента в който се приготвям за идната опция в моето пътешестване като управител ", се споделя в изказване на самия Рууни.

По-рано през днешния ден от Бирмингам потвърдиха раздялата с уточнението, че с изключение на мениджърът, си потегля и неговият помощник Карл Робинсън. " Бирмингам Сити през днешния ден се разделя с мениджъра Уейн Рууни и треньора на първия тим Карл Робинсън. Въпреки най-хубавото, което дадоха от себе си, резултатите не дадоха отговор на упованията ни, които имахме. Затова Бордът счита, че смяната на поста е най-хубавото, което е в полза на нашия футболен клуб ", е мнението на " сините ".

Самото идване на Рууни на стадион " Сейнт Андрюс " не беше признато по никакъв начин задушевно, тъй като той размени локалният любим Джон Юстас, уволнен след две следващи победи. Но Рууни беше любимец на новите притежатели и решението беше ясно.
 Уейн Рууни се бори със зъби и нокти за работата си
Уейн Рууни се бори със зъби и нокти за работата си

Бирмингам обаче се показва трагично
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР