Бившият английски национал Дарън Андъртън сподели в разговор с българския

...
Бившият английски национал Дарън Андъртън сподели в разговор с българския
Коментари Харесай

Стана ясно къде е екипа на Стоичков от мача на Уембли

Бившият британски национал Дарън Андъртън показа в диалог с българския финансист Кирил Евтимов доста забавен факт, обвързван с Христо Стоичков. Легендарният футболист призна, че в дома му към момента може да се усети мирисът на носителя на " Златната топка " за 1994 година Причината за това е напълно елементарна - Андъртън си разменя фланелките с Камата след европейската подготовка сред Англия и България на 10 октомври 1998 година, приключила при резултат 0:0.

52-годишният някогашен футболист на Тотнъм призна, че към момента не е изпрал фланелката на Стоичков. Той се диалози с Кирил Евтимов в ложите на " Уембли ", където двамата гледаха загубата на " трите лъва " с 0:1 от Бразилия в контролна среща. След приятния диалог родният финансист подари на Дарън Андъртън българска мартеница.

По трибуните на националния стадион на Англия можеше да се видят доста от играчите на " трите лъва ", достигнали до полуфинал на Евро`96. Причината за това беше, че преди мача против Бразилия беше проведено честване на някогашния британски селекционер Тери Венебълс, който умря в края на предходната година. На " Уембли " бяха звездите от тогавашния тим Алън Шиърър, Пол Гаскойн, Дейвид Сиймън, Стюърт Пиърс и други Пиърс също организира диалог с Кирил Евтимов, с който от дълго време се познават. Бившият бранител, прочут по време на кариерата си като Психо, даже получи подарък бутилка българско вино.

Дарън Андъртън разяснява, че не помни с положително домакинското нулево тъждество против България през 1998 година, основно поради многото рецензии, появили се в идващите дни в английските медии по отношение на представянето на англичаните. За сметка на това е останал с отлични усещания от младия ни тогава 39 годишен селекционер. Дебют като ментор на " лъвовете " в този мач направи Димитър Димитров-Херо, чиято тактичност в последна сметка съумя за влиятелното реми.
 Христо Стоичков за Патриарх Неофит: Беше популярен човек!
Христо Стоичков за Патриарх Неофит: Беше популярен човек!

Eто подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР