Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе днес съдебно дело срещу

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе днес съдебно дело срещу
Коментари Харесай

Тръмп съди Хилари Клинтън за твърденията за съглашателство с Русия на изборите в САЩ

Бившият американски президент Доналд Тръмп заведе през днешния ден правосъдно дело против своята съперничка на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година Хилари Клинтън и други демократи, настоявайки, че те са се пробвали да манипулират изборите, обвързвайки акцията му с Русия, съобщи Ройтерс.

Делото е обвързвано с голям брой възражения, които Тръмп неведнъж е изразявал по време на своето президентство, откакто победи Клинтън на изборите.

" Действайки дружно, ответниците злонамерено са заговорничели за съчиняване на лъжливи изказвания, че техният републикански противник Доналд Тръмп е бил в съглашателство с неприятелски задграничен върховен индивид ", се споделя в текста на правосъдния иск, подаден от някогашния президент във федерален съд във Флорида.

В документите се твърди, че е имало " рекет " и " скрит план за осъществяване на неистина за нанасяне на щета " , както и други прегрешения.

В правосъдния иск се упорства за обезщетения и наказателни компенсации. Тръмп споделя, че е бил " заставен да направи разноски в размер, който би трябвало да бъде избран по време на правосъдното дело, само че е известно, че надвишава 24 милиона $ и продължава да пораства, под формата на адвокатски разходи, правосъдни такси и свързани с това разноски ".

Сред ответниците е някогашният английски шпионин Кристофър Стийл . Написано от него досие, изпратено до ФБР и медиите преди изборите през ноември 2016 година, съдържаше недоказани изказвания, че Русия е имала злепоставяща информация за Тръмп и някои от съветниците на неговата предизборна акция и че Москва е правила подмолни дейности за Клинтън да загуби.

Твърденията за съветска интервенция в изборите, каквато Москва отхвърляше да е имало, провокираха следствие в Съединени американски щати, ръководено от специфичния прокурор Робърт Мълър.

През 2019 година Мълър оповести обстоен отчет, описващ голям брой връзки сред съветското държавно управление и акцията на Тръмп, само че не повдигна обвинявания в незаконен скрит план против никой от сътрудниците на Тръмп.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР