Бившият американски посланик в Русия - Майкъл Макфол, отправи остра

...
Бившият американски посланик в Русия - Майкъл Макфол, отправи остра
Коментари Харесай

Експосланикът на САЩ в Русия порица Тръмп за реверанса му към Путин

Бившият американски дипломат в Русия - Майкъл Макфол, насочи остра рецензия към президента Доналд Тръмп поради телефонния му диалог с съветския президент Владимир Путин.

Припомняме, след позвъняването в Кремъл Тръмп съобщи, че не Русия стои зад агресивното държание на Северна Корея, а Китай.

" Шокиран съм, че този телефонен диалог се е състоял ", съобщи Мокфол в изявление за телевизионния канал MSNBC.

Експосланикът акцентира, че Тръмп е разговарял с Путин макар че съветникът му националната сигурност Хърбърт Макмастър го е съветвал да не го прави.

" Според мен този диалог не дава отговор на американските национални ползи ", добави Макфол.

По думите на Макфол, Путин манипулира Тръмп, с цел да реализира задачите си.

Той порица президента и за благодарностите му към Путин за това, че се е изказал позитивно за американската стопанска система.

" Путин знае, че когато споделя приятни неща на Тръмп, получава от него благосклонна реакция. " - означи някогашният дипломат.

На 14 декември Доналд Тръмп и Владимир Путин разискаха по телефона нуклеарната стратегия на Северна Корея, след което американският президент съобщи, че Съединени американски щати се надяват на помощ от страна на Русия във връзка с Северна Корея. Той благодари на Путин за това, че е похвалил " високите стопански индикатори " на Съединени американски щати по време на годишната си конференция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР