Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който е в затвора

...
Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който е в затвора
Коментари Харесай

Осъденият за шпионаж в Русия американски пехотинец нападнат от друг затворник

Бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, който е в пандиза за шпионаж в Русия, е бил " ударен в лицето " през вчерашния ден от един от другите пандизчии в затворническата колония, заяви фамилията му, представено от Франс прес. Роднините му показват опасения, че националността му ще го трансформира в " цел ".

Бивш военнослужещ от морската пехота, 53-годишният Пол Уилан бе арестуван от 2018 година и излежава 16-годишна присъда за шпионаж в Русия по дело, което съгласно него и Вашингтон е изфабрикувано. Затворническата колония се намира в Мордовия, в Централна Русия.

Вчера следобяд той е бил " ударен в лицето " от нов пандизчия, който е препречил пътя му и който той е помолил да се отдръпне, се споделя в изказване брат му Дейвид Уилан. Ударите, нанесени от пандизчията, " счупили очилата му ", сподели Дейвид Уилан и добави, че в последна сметка други пандизчии се притекли на помощ на американеца, защото надзирателите не се появили.

Вчера беше продължен срокът на предварителното задържане на различен американец, намиращ се в ареста в Русия - журналиста от " Уолстрийт джърнъл " Еван Гершкович, с два месеца до 30 януари. Арестуван в края на март, той също е упрекнат в шпионаж - обвинявания, които той, както и Вашингтон, вестникът му и фамилията му отхвърлят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР