Бивши и настоящи ученици отСОУ Иван Вазов:виж ощеНамерете бивши съученици,

...
Бивши и настоящи ученици отСОУ Иван Вазов:виж ощеНамерете бивши съученици,
Коментари Харесай

Ученици от СУ Иван Вазов се подготвят за рехабилитатори, най-добрите ще отидат на практика в Германия

Бивши и сегашни възпитаници от
СОУ " Иван Вазов ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.29 възпитаници от паралелката " Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове " в бургаското СУ " Иван Вазов " се приготвят интензивно за бъдещата си специалност. Те са от първия випуск, който бе признат в новаторската компетентност, която е единствена по рода си в Бургас и региона, за образователната 2018/2019 година.

  " Изключително стимулирани са и 15 деца от тази паралелка посещават постоянно клуба " Млад биолог ", сподели шефът на гимназията Виктор Григоров. Те учат разширено британски език, биология, химия и им следва проучването на долекарска помощ, лековит масаж, ортопедия, фармакология, типове болести, латински език с здравна терминология, организация и действие на СПА-центрове, профилирана техника и доста други. В програмата им е заложен и четиригодишен курс на проучване на немски език. И това не е инцидентно.

Техни учители са потвърдени експерти от Бургас - медицински сестри и лекари, както и преподаватели от Медицинския факултет на университет " Проф. доктор Асен Златаров ". Учениците ще организират своята индустриална процедура в Специлизираната болница за рехабилитация " Бургаски минерални бани " ЕАД. В бъдеще на най-хубавите възпитаници ще бъде препоръчана процедура в Германия. Училището работи по план " Еразъм плюс К1 “ с аналогично учебно заведение в Берлин, Германия,и кандидатства по нов план с учебно заведение по рехабилитация и терапия в град Клайпеда, Литва. " Надяваме се да успеем, тъй като това ще ни даде опция да се срещнем с непознатия опит и да изпратим там на процедура наши възпитаници “, добави шефът на гимназията.

През образователната 2019/2020 година СУ " Иван Вазов " още веднъж ще предложи на кандидат-гимназистите, след приключен 7-ми клас, една паралелка от 26 ученика по специалността " Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове ". " Гарантираме положителна образователна среда и повишени отговорности от страна на личния състав и управлението на гимназията. Ще се постараем нашите новоприети възпитаници да се почувстват специфични и обгрижвани. Работим с поддръжката на работодателите и подсигуряваме сполучлива реализация на пазара на труда. Ще създадем образованието на нашите възпитаници незабравимо “, сподели Виктор Григоров.

Обновеният педагогичен личен състав на СУ " Иван Вазов " е извънредно стимулиран и безрезервен в работата си. Учителите и управлението на гимназията се сплотиха към концепцията да създадат учебно заведение новаторско. В тази връзка са подадени документи посредством платформата за новаторски учебни заведения. Същността на нововъведението се състои в това да бъде препоръчана една общообразователна паралелка, след довеждане докрай на 10-ти клас във втора гимназиална степен професионално обучение по одобрената в учебно заведение компетентност и придобиване на 2-ра професионално-квалификационна степен.

" С поддръжката на работодателите - профилираните лечебни заведения по рехабилитация и терапия в област Бургас ще аплайваме по план на Министерството на образованието и науката за " Модернизиране на материалната база в професионалните учебни заведения ". Предстои ни създаване на кабинет по биология и химия, по Спешна здравна помощ и по СПА-и уелнес процедури и лековит масаж, където ще се организира и образователната ни процедура. За да завоюва плана гимназията, би трябвало да показа контракт с работодатели, които ще вземат участие със лични средства за реализацията му “, добави шефът на СУ " Иван Вазов “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР