Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги

...
Бивши и настоящи ученици отНУИ Д.Христов:Намерете бивши съученици, състуденти, колеги
Коментари Харесай

Магията на славянската музика в концерт от поредицата Варненско лято за деца

 Бивши и сегашни възпитаници от
НУИ " Д.Христов ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Любимите концерти на варненските малчугани от поредицата " Варненско лято за деца " не престават при съблюдаване на всички ограничения за сигурност в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. На 18 октомври Симфоничният оркестър на НУИ " Добри Христов “ под палката на маестро Страцимир Павлов ще излезе на сцената, с цел да поведе родители и деца на музикално странствуване с " Приказките на Госпожа Виола “, оповестиха от пресслужбата на фестивала.

Междувременно Музикалното учебно заведение е главно дезинфекцирано, откакто беше регистриран възпитаник, положителен за COVID-19. Занятията се организират постоянно. Училището не е затваряло порти. По време на превантивната стерилизация на постройката, в тричасова процедура е тествана готовността на възпитаници и учители за образование в електронна среда. Въпреки готовността за такова образование, всички възпитаници и учители са предпочели дневната присъствена форма.

" При нас творчеството е неразделна част от обучителния развой, - споделя шефът на учебното заведение Румяна Петрова, - и младите създатели имат витална нужда от ежедневната жива връзка със своите ментори - учителите. Спазваме всички ограничения и нямаме нито една карантинирана паралелка. Трябва да свикнем с носенето на маски в закрити пространства, щом това е методът да продължим да участваме в културния живот на града с концерти, спектакли и изложения. Надяваме се нашите фенове също да съблюдават ограниченията, да са здрави и да дойдат на концерта, за който интензивно се готвим - тази неделя, 18 октомври от 11 часа във Фестивален и конгресен център - Варна. "

А концертът ще бъде същински празник на красивата музика и танца. В ролята на обожаваната от децата Г-жа Виола Румяна Петрова ще бъде водещ на спектакъла, в който музикални и танцови тематики на композитори от Русия, Украйна и България ще се сплетат в пъстра плетеница. Темата на концерта е " Магията на славянската музика “.

" Идеята ни потегля от приказните сюжети в съветската музика - споделя Руми Петрова, - от творбите на Чайковски и Глинка. Искаме нашата детска аудитория да почувства по какъв начин героите от приказките оживяват в творбите на великите композитори. Българският фолклор също е част от славянската традиция, по тази причина включваме и магичните български песни, изпълнени от представителния национален хор на НУИ " Добри Христов “. Хористите ще изпълнят две национални песни, които сигурно ще очароват публиката. Малките ни гайдари, които постоянно са посрещани със мощен възторг, също ще излязат пред публиката в Зала 1. Те са в извънредно добра форма - тази година завоюваха доста награди от всички състезания, на които се явиха и ние ще ги приветстваме за достиженията им на концерта. Все по-голяма скорост в НУИ " Добри Христов “ набира класическият танц. Този път ще зарадваме публиката освен с всеобщи подиуми от " Лешникотрошачката “, само че и с някои присъщи танци на солисти. Руски танц, украински гопак и за нюанс маджарски чардаш ще дадат опция за изява на нашите танцьори. Финалът ще е с обичания Валс №2 на Шостакович. Каним децата и техните родители да споделим магията на славянската музика. “

Концертът е безвъзмезден за децата до 6-годишна възраст, входът за по-големите и родителите е с билет на символичната цена от 2 лева, като билетите са с места, които би трябвало да се съблюдават поради ограниченията за сигурност.

Бъдете на 18 октомври от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център с цел да станете част от прекарването " Варненско лято за деца “!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР